23. 11. 2020 Marek Táborský

Podpora Sparty: fandění i obří choreo

Jednou z novinek na zápasech Sparty v domácí O2 areně je obří choreo od Sparta Hockey Supporters. Fanoušci Sparty se tímto způsobem rozhodli podpořit svůj tým, když nemohou navštěvovat zápasy přímo na stadionu.

„Moc děkujeme našim fanouškům za neskutečnou podporu. Obří choreografie nás všechny nadchnula, nic podobného jsem v extralize neviděla. Moc nás těší i individuální vzkazy na sociálních sítích, které pouštíme hráčům na kostce v O2 areně,“ říká generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

Obří plachta, která pokrývá velkou část dlouhé tribuny v O2 areny, měří na délku 30 metrů a na výšku 12,5 metrů. Zabírá tři sektory. „Padlo na ní přes kilometr lepících pásek a šestnáct litrů barvy,“ objasňuje člen Sparta Hockey Supporters s přezdívkou Bumbi. „Výroba nám trvala tři dny, na choreu jsme pracovali ve třech až pěti lidech. Při výrobě dalších choreografií budeme rádi za každou další pomocnou ruku,“ říká malířka Páťa.

Choreografie si hráči ani nemohli nevšimnout – vytažená bylo přímo na tribuně před hráčskými střídačkami. Po vítězném utkání nad Olomoucí právě před obří plachtou proběhla symbolická děkovačka. „Chceme našim fanouškům alespoň tímto způsobem poděkovat. Cítíme jejich obrovskou podporu a nemůžeme se dočkat na moment, až je opět uvidíme na tribunách. Za choreo jim patří obrovský dík,“ vzkazuje kapitán Michal Řepík.

Není to jediný způsob podpory od fanoušků v uzavřené O2 areně. V libeňské hale se během utkání rozléhá fandění nahrané v utkáních z uplynulé sezony, nově nechybí ani tradiční vyvolávání hráčů po vstřelení gólů. „I když je to pouze z reproduktorům, je super, že je můžeme alespoň tímto způsobem slyšet. Jsme za to moc rádi,“ dodává obránce Jan Košťálek.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek