11. 1. 2021 Daniel Ryl

Spartu čeká úterní bitva na ledě Komety

Vítězství proti Mountfieldu HK je už minulostí a sparťany čeká další těžká zkouška. V úterý 12. ledna od 18 hodin se naši hokejisté představí na ledě Komety Brno. Na jihu Moravy se pokusí přerušit negativní sérii tří zápasů na brněnské půdě, ve kterých nezískali ani bod. Utkání můžete ledovat v přímém přenosu HokejkaTV.

Sledujte utkání v Brně na HokejkaTV!

Ke sledování utkání na ledě Komety Brno můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Brankář Machovský září, neinkasoval téměř 200 minut!

Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače drží sérii tří stoprocentních výher v řadě, za které vděčí zejména skvělému Matěji Machovskému. Sparťanský brankář potvrdil skvělou formu také proti Východočechům, se kterými inkasoval po 199 minutách a 30 vteřinách hrací doby.

„Jsem za něj strašně rád. Nikdy v kariéře jsem ničeho takového nedosáhl. Nicméně velkou zásluhou se na tom podílejí naši obránci, bez kterých bych se jen těžko obešel. Samozřejmě brankář chytí i něco navíc, ale to už posléze vyplyne ze situace,“ přiznal po utkání hlavní hrdina posledních duelů.

Kometa se rozjíždí a hlásí novou posilu!

Jihomoravané se po vlažném úvodu rozjíždí, když v minulých dnech vyhráli čtyři utkání v řadě bez ztráty bodu. Ve třech ze čtyř zmíněných duelů navíc ani jednou neinkasovali, ale v posledním utkání proti Plzni o vítěznou sérii přišli, když padli 2:3 po prodloužení.

Do utkání se Západočechy zasáhl také útočník Vojtěch Němec, jenž se stal staronovou posilou Komety. „Těším se moc a mám radost, že jsem dostal šanci vrátit se do extraligy. Už jsem měl kariéru v nejvyšší soutěži v podstatě zabalenou. A tak jsem upřímně moc zvědavý, jestli na to ještě mám,“ přiznal s úsměvem pro klubový web.

Úvodní střetnutí ovládla Sparta!

Oba týmy na sebe narazí teprve podruhé v sezoně. Na první duel budou lépe vzpomínat sparťané, kterým v prvním střetnutí vyšla úvodní polovina utkání a už po třiatřiceti minutách vedli o čtyři branky. I díky třem bodům Romana Horáka si nakonec naše mužtsvo dokráčelo pro vítězství 6:1.

Číslo utkání:

5

Už pět sparťanů překonalo v aktuální sezoně hranici deseti vstřelených branek! Kromě Michala Řepíka se prosadili také Roman Horák, Jan Buchtele, Lukáš Rousek a David Tomášek. Doplní je v Brně devítigólový Robert Říčka?


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek