8. 4. 2021 Daniel Ryl

Čtvrté semifinále: Spartu čeká zápas o přežití

Sparťané, už není kam uhnout! Ve středečním třetím semifinále náš tým padl na ledě Liberce 2:3 po prodloužení a už nemá prostor na zaváhání. Pokud chceme zachovat naději na postup, musíme ve čtvrtek 8. dubna od 17 hodin ve čtvrtém utkání zvítězit a vrátit sérii do Prahy. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu ČT Sport.

Sparťané nad propastí: I tato série se dá otočit!

Do třetího semifinále vstoupili sparťané pravou nohou, když si v první polovině utkání vytvořili dvougólový náskok. Následně však přišla zbytečná vyloučení, která Liberečtí potrestali a utkání dospělo do prodloužení. V něm bohužel naši hokejisté inkasovali z hole Dávida Grígera, který překonal jinak skvělého Matěje Machovského, čímž rozhodl o porážce 2:3.

Naše mužstvo se tak nachází v situaci, kterou v extraligové historii žádný tým nezvládl, přesto se nevzdává. „Zažil jsem sérii, kdy jsme naopak vedli 3:0 a nakonec prohráli. Situaci si musí každý z nás urovnat v hlavě. Dá se to otočit, věříme v to. Bude to ale moc těžké,“ motivuje před čtvrtým zápasem útočník Vladimír Sobotka.

Staň se součástí Sparťanské armády!

V domácích zápasech se náš tým nemohl spolehnout na skvělou podporu svých fanoušků, přesto můžete být součástí týmu alespoň na dálku! Díky projektu "dobitvy.cz" můžete být v bezprostřední blízkosti týmu při trénincích i v šatně při zápasech, ve kterých cítí vaši podporu a bude ji potřebovat v semifinálových bitvách na libereckém ledě.

Zaregistrujte se zdarma na webu dobitvy.cz a mějte denní přehled o všem, co se děje nejen v naší kabině. Buďte součástí Sparťanské armády!

Sparťané mohou zopakovat cestu k titulu!

Prohrát první dvě utkání play off není pro náš tým nic nového. Sparta ztratila první zápasy osmkrát v historii, z toho třikrát na domácím ledě. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače tak mohou vylepšit historickou statistiku, jelikož v sedmi případech jejich cesta vyřazovací částí skončila.

Když už se jim to ale podařilo, stálo to za to! V roce 2006 sparťané ztratili první čtvrtfinálové zápasy na ledě Zlína, kde padli shodně 1:2. V dalších čtyřech zápasech zabrali a svou průjezd play off zakončili mistrovským titulem! Aktuálně k němu však mají daleko, protože v sérii prohrávají 0:3 na zápasy, což žádný tým v extraligové historii nezvládl.

Nové vydání Sparta Magazinu je v prodeji!

Vychází poslední vydání Sparta Magazinu v této sezoně! Uvnitř najdete zajímavé rozhovory s útočníkem Romanem Horákem či sportovním ředitelem fotbalové Sparty Tomášem Rosickým. Poprvé si můžete přečíst názory majitele našeho klubu Karla Pražáka či poznat život Alexandera Saláka a jeho ženy Michaely. Na co dalšího se můžete těšit se dozvíte ZDE>>>.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek