8. 4. 2021 Daniel Ryl

Střelec Rousek: Díky patří hlavně Machymu

Semifinálová série nekončí! Ke čtvrtečnímu vítězství 5:0 přispěl útočník Lukáš Rousek vstřeleným gólem, ale po triumfu si pochvaloval zejména týmovou bojovnost a skvělý výkon Matěje Machovského. „Chytal výborně už v předešlém utkání, což potvrdil i dneska. Díky patří hlavně jemu,“ řekl sparťanský střelec.

„Oproti předešlému zápasu jsme po polovině druhé třetiny nepřestali hrát a ubránili oslabení, což bylo důležité. Chtěli jsme navázat na první třetinu, což se podařilo,“ těšilo sparťanského útočníka.

Sparťané se soustředili zejména na práci v oslabení, během kterého dostali ve třetím utkání všechny branky. „Zaměřili jsme se na přesilovky a oslabení nejvíce, protože jsme z nich v předešlém utkání inkasovali tři góly,“ přiznal Rousek.

Na prvním semifinálovém vítězství se nový člen elitní formace podílel jednou trefou: „Zkoušel jsem našlápnout za beka. Povedlo se mi mezi nohama zpracovat puk a nakonec propadl do branky. Celá situace vyplynula ze hry, nešlo o nic plánovaného.“

Sparta tak vrací sérii do Prahy, za což vděčí zejména skvělému výkonu Matěje Machovského. „Chytal výborně už v předešlém utkání, což potvrdil i dneska. Udržel čisté konto a díky patří hlavně jemu,“ uvědomuje si Rousek.

MACHOVSKÝ: BYL TO SKVĚLÝ TÝMOVÝ VÝKON

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek