10. 4. 2021 Daniel Ryl

Vracíme sérii domů! Znovu musíme zvítězit

Vybojovali jsme naději, ale je potřeba makat dál! V neděli 17. dubna sparťané nastoupí proti Liberci, proti němuž budou v pátém utkání bojovat o další prodloužení série. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače musí zvítězit, jinak jejich sezona skončí. Utkání startuje v 17 hodin a můžete ho sledovat v přímém přenosu ČT Sport.

Za naději vděčíme skvělému Machymu!

Nebýt nepovedené druhé poloviny třetího zápasu, naše situace mohla být přívětivější. Sparťané na ledě Bílých Tygrů vedli o dva góly, jenže pak přišly domácích v přesilových hrách, načež v další početní převaze Dávid Gríger korunoval sparťanskou porážku 2:3 po prodloužení.

SESTŘIH 3. SEMIFINÁLE

Už před čtvrtým duelem jsme tak byli na hraně, jenže skvělý výkon Matěje Machovského a přesná muška nás dovedly k vítězství 5:0. „Machy chytal výborně už v předešlém utkání. Díky patří hlavně jemu,“ přiznal v rozhovoru po utkání střelec Lukáš Rousek.

SESTŘIH 4. SEMIFINÁLE

Nevzdáme se! Musíme však udělat druhý krok

Vítězství 5:0 ve čtvrtém semifinále na ledě Bílých Tygrů dává našemu týmu naději, přesto jsme stále na pokraji vyřazení. V extraligové historii se totiž nejedná o výjimečnou situaci. Když už některý z týmů po prvních třech prohraných zápasech zvítězil, většinou jeho cesta play off skončila v pátém nebo šestém utkání.

Náš tým ale chce být mužstvem, které přepíše hokejové dějiny! K tomu je potřeba se inspirovat Znojmem, jenž bylo senzačnímu obratu nejblíže. Ve čtvrtfinále 2007 se Pardubice dostaly do vedení 3:0 na zápasy, načež Orli dokázali sérii vyrovnat! V sedmém utkání se však přece jen radovali z postupu Východočeši, kteří nakonec byli naším finálovým soupeřem.

Tehdejší sérii nikdo ze sparťanů ani libereckých hráčů nepamatuje, ale v dresu Pardubic nastupoval obránce Jan Snopek, manžel sparťanské generální manažerky Barbory Snopkové Haberové.

MACHOVSKÝ: BYL TO SKVĚLÝ TÝMOVÝ VÝKON

Nové vydání Sparta Magazinu je v prodeji!

Vychází poslední vydání Sparta Magazinu v této sezoně! Uvnitř najdete zajímavé rozhovory s útočníkem Romanem Horákem či sportovním ředitelem fotbalové Sparty Tomášem Rosickým. Poprvé si můžete přečíst názory majitele našeho klubu Karla Pražáka či poznat život Alexandera Saláka a jeho ženy Michaely. Na co dalšího se můžete těšit se dozvíte ZDE>>>.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek