14. 6. 2021 HC Sparta

Trenérský štáb A-týmu doplní Tomáš Hamara

Novou posilu hlásí náš realizační tým, který od nové sezony doplní trenér TOMÁŠ HAMARA. Bývalý trenér našeho partnerského týmu Sokolova se připojil k Josefu Jandačovi a Jaroslavu Hlinkovi, čímž zkompletoval sparťanský trenérský štáb.

„Celou dobu jsem byl oficiálně trenérem Sparty, takže si mě vedení klubu stáhlo k áčku. Moc se těším, v extralize mě čeká něco úplně jiná úroveň, ale i v Sokolově to bylo po všech stránkách skvělé,“ pochvaluje si angažmá v partnerském Baníku.

Na západě Čech pomáhal mladým sparťanům naskočit do dospělého hokeje a připravit je pro áčko. Vedle Josefa Jandače a Jaroslava Hlinky by měl pomoci s jejich začleněním do prvního týmu, v němž by měli mladí sparťané dostávat v nabité sezoně více prostoru.

„Kluky znám už z dorostu a juniorky. V Sokolově a předtím v Kadani jsme jim pomáhali nasbírat první zkušenosti a připravit je pro áčko, takže rád budu Pepovi s Jardou nápomocný a budu jim při ruce,“ poodkrývá Hamara plánovanou spolupráci.

I pro něho se jedná o velký krok, protože prožije extraligovou premiéru. „Jsem nadšený! Ve Spartě jsem byl odmalička, vyrůstal jsem v ní a vždycky jsme vzhlíželi ke starším hráčům v áčku. Nepodařilo se mi na něj dosáhnout jako hráč, ale teď jsem v něm jako trenér. Moc si té šance vážím, je to pro mě velká čest a těším se,“ přiznává nový člen realizačního mužstva.

PROFIL TOMÁŠE HAMARY:

Tomáš Hamara má za sebou aktivní hráčskou kariéru, během které působil převážně v třetiligových Benátkách nad Jizerou, ale dvě sezony strávil také v nižších německých soutěžích. Krátce po konci kariéry začal Tomáš Hamara sbírat první zkušenosti coby kouč juniorů Hvězdy Praha, po kterých vedl muže Jablonce, Roudnice nad Labem nebo nebo dorostence Sparty a Slavie.

O sezony 2019 se natrvalo přesunul k mužům, když v Chance lize vedl Kadaň a následně i Sokolov. Během angažmá na západě Čech si vytvořil kredit jednoho z nejlepších prvoligových trenérů a pomáhal mladým sparťanům v prvním kontaktu s dospělým hokejem. Od sezony 2021/2022 si vyzkouší první extraligovou štaci, jelikož doplnil realizační tým Sparty.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek