17. 9. 2021 Petr Pavlík

Moravčík: Musíme zvednout hlavy a poučit se

Obránce MICHAL MORAVČÍK v první třetině poslal náš tým do vedení, ale v dalším průběhu utkání soupeř skóre otočil a definitivně překlopil zápas na svoji stranu. „Odehráli jsme těžké utkání. Rozhodly detaily, bohužel jsme inkasovali spoustu gólů. V neděli nás čeká domácí zápas s Plzní, věřím, že se polepšíme a budeme úspěšnější,“ burcuje zkušený bek.

Máme za sebou dramatickou bitvu s třineckými Oceláři, proti kterým jsme nebodovali. Jaký to byl zápas?
Odehráli jsme těžké utkání, Třinec má velmi kvalitní mužstvo. V utkání rozhodly detaily, bohužel jsme inkasovali spoustu gólů. Soupeř byl v detailech lepší, ať už to bylo v přesilových hrách, nebo v oslabení. Navíc měli i štěstí, což k zápasu patří. Nedá se nic dělat, musíme zvednout hlavy a poučit se. Jedeme dál.

V utkání jsi vstřelil jednu branku a v dalších minutách jsi asistoval. Věříš, že forma stále jde nahoru?
Je super, že se mi bodově v utkání zadařilo. Raději bych ale bral výhru. Měli jsme hodně šancí, bohužel jsme je neproměnili. V neděli nás čeká domácí utkání s Plzní, věřím, že se polepšíme a budeme úspěšnější.

Kde hledat klíčový moment celého utkání?
Rozhodující byly určitě přesilové hry. Soupeř využil hned tři, my bohužel jen jednu, což se samozřejmě podepsalo na konečném skóre. V přesilovkách jsme si chvílemi vytvářeli dobré šance, ale jejich gólman všechny střelecké pokusy vychytal. Z naší strany jsme odehráli naopak špatná oslabení, inkasovali jsme smolné góly. Takové zápasy občas jsou, bohužel jsme na straně poražených. Jedeme dál.

Bylo k vidění spoustu šarvátek včetně hromadné bitky ve druhé třetině.
Byl to zápas skoro jako v play off. Chtěli jsme se na Třinec vytáhnout a podat co nejlepší výkon. Z obou stran byly vidět emoce, myslím si, že to bylo jenom dobře. Zápas měl skvělý náboj.

Jak se těšíš na nedělní bitvu s Plzní, ve které jsi v minulosti úspěšně působil?
Zažil jsem už podobný zápas, když jsem hrál v Litvínově. Uvidíme, jaké to bude teď. Utkání Sparty s Plzní jsou vždycky velmi vyhecované, bude to další velká bitva. Pokud nebudeme dělat chyby v obranném pásmu a zbytečné fauly, můžeme pomýšlet na výhru.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek