23. 9. 2021 | Vojtěch Martinek

SPA - TEC 12:0 - Dorost nedal Technice šanci

5., čtvrtek 23. 9. 2021
Sparta - Technika Brno SPA - TEC
Sparta: Hrabal – Hašek, Vrabec, Bartoň (C), Byakov, Janský – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Potoma, Žemlička, Novák, Fábry (A), Skuratov, Poláček, Křišťan, Brož, Žmola.
Technika Brno: Hnízdil (10. Rygl) – Vildomec, Pospíšil (C), Hrabinec, Krejčí, Dvořák, Hejduk – Sladký, Netopil, Apolenář (A), Langmann, Straka, Janík, Novotný, Szemmelroth, Uher, Malý, Janovský.
Branky a nahrávky: 4. Křišťan (Stepanchuk), 8. Vašíček (Potoma, Novák), 10. Bartoň (Žmola), 16. Fábry (Vašíček, Křišťan), 19. Potoma (Hašek, Fábry), 21. Vašíček (Křišťan, Fábry), 37. Žmola (Odehnal, Novák), 42. Fábry (Vašíček), 51. Žemlička (Poláček, Novák), 58. Odehnal, 59. Fábry (Vašíček, Hašek), 60. Skuratov. Rozhodčí: Hrdlička – Stanko, Thuma. Vyloučení: 5:1. Využití: 1:0. V oslabení: 3:0. Diváci: 25. Střely na branku: 55:28. Průběh utkání: 12:0.
Ve čtvrtek do Prahy zavítala brněnská Technika – papírově slabý, ale přesto nevyzpytatelný soupeř, kterého se nevyplatí podcenit. Svěřenci Františka Ptáčka a Tomáše Netíka ale nic nevzali na lehkou váhu a soupeře poslali zpět domů s prázdnou po vysokém vítězství 12:0! Hattrickem se blýskl Andrej Fábry, dva góly zaznamenal Martin Vašíček a po jedné brance vstřelili Jakub Žmola, Petr Křišťan, Alexandr Skuratov, Richard Žemlička, Šimon Potoma, Mikuláš Odehnal, Tomáš Bartoň.

Komentář

Sparta chtěla ve čtvrtek večer co nejdříve začít potvrzovat papírové předpoklady a zpočátku vzdorující Techniku rychle zlomila – ve čtvrté minutě se prosadil Petr Křišťan, na jehož branku později navázal Martin Vašíček a malou chvíli po něm skóroval Tomáš Bartoň. Jakub Hnízdil vydržel v brněnské kleci jen necelých deset minut a po třetím gólu hodil ručník do ringu, ani jeho náhradník, Patrik Rygl, ale domácí nezastavil. Na konečných 5:0 ve druhé polovině první části upravili Andrej Fábry a Šimon Potoma.


Následovala o něco vyrovnanější pasáž utkání, která přinesla jen dva zásahy. Bohužel pro hostující celek ale obě znovu padly jen do jejich sítě – hned zkraje periody dal svůj druhý gól v zápase Martin Vašíček a po dlouhém období střeleckého ticha se v čase 36:27 poprvé v nové sezóně zapsal na listinu střelců Jakub Žmola. Po dvou dějstvích tak v Bubeneči platil stav 7:0 a bylo jasné, že tři body poptují na konto Sparty, otázkou pouze bylo, o kolik branek zvítězí.


Po minutě a půl od úvodního buly poslední třetiny své střelecké portfolio rozšířil Andrej Fábry. Následovala trefa Richarda Žemličky, v samotném závěru pak přesně mířil Mikuláš Odehnal a než se brankář Techniky stačil z jeho zásahu vzpamatovat, lítaly z domácí střídačky na led čepice. Andrej Fábry totiž v čase 58:21 uzavřel hattrick, ale pozor – jeho zásah nebyl posledním! Ta čest patřila Alexandru Skuratovovi. Suma sumárum: 12:0.

Ohlasy trenérů

František Ptáček (HC Sparta Praha): "Náš výkon v první třetině proběhl podle našich představ, dokonce to bylo i trochu nad naše očekávání. Ve druhé jsme polevili, ale ve třetí jsme kluky upozorňovali, aby se vrátili k tomu, co předváděli dřív, a to se nám povedlo."

David Pazourek (Technika Hockey Brno): "Úroveň hráčů Sparty je úplně někde jinde. Ta kvalita se projeví a ukazuje se, že ten rozdíl v těch mužstvech je obrovský. Dnes jsme byli jako třetiligový tým. Řekneme si určité věci, trénujeme určité věci, ale pořád dokola děláme ty samé chyby."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek