10. 10. 2021 Petr Pavlík

Zikmund o Lize mistrů: Chceme přivézt postup!

Útočník LADISLAV ZIKMUND se prosadil proti Karlovým Varům hned dvakrát, když vstřelil své první dva góly v nové sezoně. I díky němu se sparťané prosadili osmkrát a po skončení utkání si mohli vychutnat sparťanskou děkovačku. „Určitě se mi moc ulevilo, že jsem se konečně prosadil. Za tři body jsme moc rádi,“ přiznal zkušený útočník.

V duelu proti Karlovým Varům jsi vstřelil první dva góly v nové sezoně. Cítíš velkou úlevu?
Rozhodně. Určitě se mi moc ulevilo, že jsem se konečně prosadil. Za tři body jsme moc rádi. V předešlých zápasech jsme se trochu trápili v koncovce, když jsme dávali většinou dva až tři góly. Proti Varům jsme se prosadili osmkrát, což je super, ale hru v obraně musíme zlepšit.

Ve druhé třetině to vypadalo, že soupeř vyrovná, když jsme inkasovali dvakrát v rychlém sledu.
Je to tak. Ve druhé třetině jsme trošku polevili a vypadalo to, že soupeř se vrátí zpět do utkání. Naštěstí jsme vstřelili další góly a vyhráli jsme. Výhra proti Karlovým Varům je pro nás cenná.


Čím to, že to byla taková přestřelka?
Z naší strany jsme neodehráli úplně povedené utkání, byť se nám podařilo osmkrát skórovat. Udělali jsme chyby v obraně, které soupeř potrestal. Příště musíme být lepší a výsledek si lépe pohlídat.

V utkání se prosadily všechny naše formace, což je velké pozitivum, souhlasíš?
Určitě. Je skvělé, že se kluci prosadili. Je to super. Psychika dělá hrozně moc, myslím si, že góly nám na sebevědomí určitě přidají.

Svůj podíl na výhře má i Saša Salák, který v celém průběhu utkání předvedl několik skvělých zákroků.
Saša znovu předvedl skvělý výkon, nebýt jeho zákroků, utkání mohlo dopadnout jinak. Podržel nás. V některých zápasech ho v tom necháváme zbytečně samotného a pak se jen díváme, jak Saša nechytil puk. Musíme se polepšit a pomáhat mu co nejvíc.

Nyní nás čeká další utkání v Lize mistrů. Jak se připravit na těžkou odvetu v Německu?
Těšíme se moc. Sice hrajeme až v úterý, ale už v pondělí jedeme do Německa. Zápasy jdou rychle za sebou, máme se rozhodně na co těšit. Čeká nás dlouhá cesta, máme před sebou náročný program. Po příjezdu potrénujeme a vlétneme na soupeře. Chceme přivést postup.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek