12. 10. 2021 Daniel Ryl, Marek Táborský

Chlapík: Ukázali jsme kvalitu, ale chceme dál

Druhý gól z hokejky Filipa Chlapíka byl na ledě Bremerhavenu vítězný a našemu týmu zajistil nejen vítězství v posledním utkání základní skupiny, ale prvenství ve skupině a postup do play-off. "Liga mistrů je pro nás prestižní záležitost, chceme však pokračovat co nejdále, abychom prokázali svojí kvalitu," burcuje zkušený útočník.

Jaký je pocit být jediným českým týmem v play-off Ligy mistrů?
Je super, že takhle reprezentujeme celé Česko. Liga mistrů je pro nás prestižní záležitost, chceme však pokračovat co nejdále, abychom prokázali svojí kvalitu.

Projevilo se na začátku zápasu náročné cestování autobusem?
Měli jsme už po příjezdu trénink, takže někteří kluci únavu vyjezdili. V první třetině jsme měli rychlá oslabení, což určitě nepomohlo klukům, kteří ho nehrají a na led se nedostali. Měli jsme trošku těžké nohy, ale pak jsme se zvedli.


Byla chyba Stanislava Dietze před naším prvním gólem zlomová?
Určitě to byl zásadní moment zápasu. Když vedete, hraje se vám lépe a nejste ve stresu. Chyby k hokeji patří, bohužel pro ně byla velká.

Pomohl vám vedoucí gól o to víc, když jste věděli, že Växjö jasně vede?
Už před naším zápasem kluci říkali, že vedou 2:0. Věděli jsme, že musíme uhrát alespoň bod. Kdyby Växjö prohrálo, už by byl náš zápas o ničem a hrálo se asi jinak. My jsme díky tomu o stupínek dál, abychom se naučili vyhrávat takové důležité zápasy. Bylo dobře, že jsme byli trošku pod tlakem.

Klid vám dodal tvůj druhý gól, napadlo tě takové zakončení hned?
Z levé strany takhle střílím automaticky. Mora mi to hezky dal do jízdy, na štěstí pro nás to tam padlo a gól nám pomohl, což je super.


Jak celou skupinu Ligy mistrů hodnotíš? Kde je největší rozdíl oproti extralize?
Extraliga má základní část, zatímco tady se o něco hraje každý zápas. Liga mistrů je super soutěž, pro mě osobně super porovnání s ostatními týmy v Evropě. Švédské, finské i německé týmy mají kvalitu, ale my jsme ukázali tu svou.

Kam by ses chtěl podívat v osmifinále?
Chtěl bych do Švýcarska, ať si ho trošku užijeme. (usmívá se) Město si tolik neužijeme, ale vidět cestou alespoň přírodu a okolí by bylo hezké.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek