5. 12. 2021 Petr Pavlík

Machovský: Čisté konto? Obrovská úleva!

Vychytal nespočet soupeřových střel, ve druhé třetině zastavil i trestné střílení. Brankář MATĚJ MACHOVSKÝ prožil po svém návratu do Sparty velmi povedený večer, když si připsal proti Kladnu vychytanou nulu. „Čisté konto je pro mě obrovská úleva. Za výhru jsem strašně moc rád, kluci mi moc pomohli,“ ocenil podporu svých spoluhráčů.

Jak moc tě potěšilo první čisté konto po návratu ze zahraničí?
Moc. V posledních zápasech se mi příliš nedařilo, čisté konto je pro mě obrovská úleva. Věřím, že celému týmu takový zápas pomůže a nakopneme se dopředu. Za výhru jsem strašně moc rád, kluci mi moc pomohli, zblokovali spoustu množství střel. Vychytaná nula odráží výkon celého týmu.

Zápas se rozhodoval hlavně ve druhé třetině, kdy soupeř měl k dispozici trestné střílení. Jak jsi viděl celou situaci?
Kladno má hodně šikovných hráčů, kteří jsou zároveň dobří bruslaři. Čekal jsem, co jejich hráč udělá. Nakonec zkoušel zasunout kotouč k tyčce, ale naštěstí mě puk trefil do betonu. Byla to těžká situace, ale zvládl jsem ji celkem dobře.

Kladenský útočník Matyáš Filip vstřelil rozhodující trefu v nájezdech i v O2 areně. Věděl jsi o tom?
Saša mi v jednu chvíli říkal, že u nás svůj nájezd proměnil. Jsem rád, že se mi podařilo kotouč zastavit. Udržel jsem nás ve hře, což byl klíčový moment.

V závěru druhé třetiny jsme vstřelili dva rychlé góly, které byly hodně důležité.
Přesně tak. Náskok ve druhé třetině byl určitě rozhodující. Kdybychom místo toho dotahovali skóre, hrálo by se nám určitě hůře. Bylo vidět, že soupeř v utkání hodně bruslil. Důležité bylo, že jsme udrželi své vedení a ve třetí třetině ho ještě navýšili.

Co vám trenéři řekli po hodně nepovedeném utkání se Zlínem?
Trenéři se k porážce příliš nevraceli, jen jsme si k tomu něco v kabině řekli, rozebrali si některé detaily. Jinak jsme se ale hlavně soustředili na zápas proti Kladnu.

Věříš, že se tým výhrou nad Kladnem nakopne ke stabilnějším výkonům?
Určitě ano. V poslední době jsme měli výsledky jako na houpačce. V některých zápasech jsme hráli dobře v ofenzivě, v jiných duelech více fungovala obrana. Věřím, že své výkony ustálíme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek