7. 1. 2022 Petr Pavlík

Chlapík: Kabina funguje, řeším jen Spartu

Sparťané ve Vítkovicích nezaváhali a zvítězili i potřetí v novém roce. Útočník FILIP CHLAPÍK sice tentokrát nebodoval, ale i přesto měl po skončení zápasu důvod ke spokojenosti. „V první a ve třetí třetině jsme všichni hráli podle představ. Celá kabina žije, všechno klape výborně,“ pochvaluje si talentovaný útočník.

V duelu proti Vítkovicím to dlouho vypadalo, že půjde o klidný duel, ale v závěru utkání se výrazně přiostřilo. Jaký to byl zápas?
V první a ve třetí třetině jsme všichni hráli podle představ. V té druhé jsme měli menší výpadek, soupeř se dostal zpátky do hry. Ve třetí třetině jsme si výhru pohlídali. Myslím si, že po pauze jsme se naučili hrát více týmově. Celá kabina žije, všechno klape výborně. V dalším období se musíme zaměřit na detaily, které chceme postupně zlepšovat.

V průběhu utkání jsme využili hned tři přesilové hry, což hrálo důležitou roli, je to tak?
Určitě. Přesilovky i oslabení rozhodly. Dali jsme snad tři góly v početní výhodě, což je paráda. Složení na přesilovku se na začátku sezony trochu měnilo, ale postupem času trenéři sestavu ustálili. Každý ví, jaká je jeho role. Pořád ale vnímáme některé nedostatky, které musíme zlepšit. Na druhou stranu je důležité, že už konečně dáváme góly v přesilovkách.

Připravovali jste se na soupeřovu přesilovou hru?
Ano. Věděli jsme, jak je hrají. Naši kluci oslabení výborně ubránili. Téměř po celou dobu utkání jsme hráli to, co po nás trenéři chtějí. Soupeř se v přesilovce ani jednou neprosadil, což je pro nás skvělá vizitka směrem do dalších zápasů.

S blížícím se koncem utkání se na ledě strhlo několik pěstních soubojů. Čím to bylo?
Těžko říct. Oni mají v kádru některé kluky, kteří to asi mají rádi. (směje se) Myslím si, že jsme se k situacím postavili velice dobře. Ondra Mikliš i Honza Buchtele si vedli výborně, neměli to jednoduché. Myslím si, že nás takové situace jedině posunou a zároveň semknou do dalších zápasů.

Nemrzí tě, že tě nikdo nenaháněl do pěstní výměny názorů?
Vůbec. Já už jsem si svou bitku odbyl s Adamem Jánošíkem. Teď se tomu trošku vyhýbám. (směje se) Ne, vážně. Když bude potřeba, za tým se vždycky postavím.

Po skončení aktuální sezony zamíříš do švýcarské nejvyšší soutěže. Jak vzali zprávu o tvém odchodu do zahraničí spoluhráči v kabině?
Věřím, že snad co nejlépe. Do konce sezony mám platnou smlouvu ve Spartě, kde chci odvádět maximální práci pro tým. Jsem na sebe dost přísný, pořád chci odvádět nejlepší výkony. Nyní se plně soustředím jen na Spartu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek