22. 4. 2022 Petr Pavlík

Dvořák: V koncovce musíme být efektivnější

Obránce TOMÁŠ DVOŘÁK předstoupil před novináře po těsné porážce s Třincem se vztyčenou hlavou. „Nesmíme Třinec pouštět příliš do hry. Je důležité, aby se nedostával do vedení. S tím je třeba si poradit. Musíme pak zbytečně dohánět gólovou ztrátu, což nás stojí síly. Musíme dát více gólů a být v koncovce efektivnější,“ burcuje svými slovy zkušený obránce.

V další velké bitvě proti Třinci jsme si vypracovali spoustu gólových šancí, ze kterých jsme dali jen dva góly. Jak hodnotíš těsnou porážku?
První polovina zápasu byla z naší strany vynikající, vedli jsme 1:0, ale bohužel jsme nebyli schopni dát další góly. Neodskočili jsme na rozdíl více branek, což nás mrzí.

Třetí finálové utkání proti Třinci nabídlo další urputnou bitvu, ze které jsme nakonec vyšli jako poražení. Mrzí neproměněné šance o to víc?
Určitě to byla velká škoda. Zejména ve druhé třetině jsme měli spoustu šancí, ze kterých jsme mohli dát gól. Jeli jsme několikrát pomalu sami na branku. Škoda, že nám nepadl do branky nějaký gól navrch. Trefili jsme gólmana, který nám všechny střely pochytal. Situace jsme pak už přehrávali. Hrálo se nahoru dolů a Třinec vstřelil další góly. Ve třetí třetině soupeř zavřel své obranné pásmo a výsledek si pohlídal.

Třetí třetinu jsme odstartovali s jednobrankovou ztrátou, jak složité bylo dostávat se přes třineckou obranu?
Třinec se dostal do vedení a zavřel hru. Podobně hrají celou sezonu. Soupeř nám ve zbytku utkání už nedovolil dostat se do šancí, nebyli jsme schopni se propracovat do nějaké větší gólové příležitosti. V posledních minutách jsme sice snížili, ale času na vyrovnání už moc nezbývalo.

V závěru utkání jsi byl hlavním aktérem jedné výraznější šarvátky. Jak se seběhla celá situace?
Takové situace k hokeji patří, vyplynula ze hry. Byl jsem zrovna na ledě a nebál jsem se jít do konfliktu s protihráčem. Hrajeme finále, je jasné, že takových momentů bude ještě přibývat.

I přes porážku jsme podali sympatický výkon, od čeho se odrazit do blížící se odvety?
Nesmíme Třinec pouštět příliš do hry. Je důležité, aby se nedostával do vedení. S tím je třeba si poradit. Musíme pak zbytečně dohánět gólovou ztrátu, což nás stojí síly. Musíme dát více gólů a být v koncovce efektivnější.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila