11. 8. 2022 | Daniel Ryl

KLA - SPA 2:4 - Výhra v omlazené sestavě

přát., čtvrtek 11. 8. 2022, Zimní stadion Beroun
Kladno - Sparta KLA - SPA
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Babka, Sotnieks, Kehar, Veber – Kubík, Plekanec, Filip, Bláha, Melka, Pytlík, Beran, Indrák, M. Procházka.
Sparta: Cichoň - M. Jandus, Mikliš, Tomek, Klejna, Krutil, Jurčina (A) - Forman (C), Přibyl (A), Buchtele - Konečný, G. Thorell, Ton - Dvořáček, D. Vitouch, Hrabík - Vrhel, Fábry, Kulhánek.
Branky a nahrávky: 14. Indrák, 38. Indrák – 26. Fábry (Tomek, Krutil), 34. Dvořáček (D. Vitouch, Buchtele), 39. Jandus (Forman, Mikliš), 57. Forman (Buchtele). Rozhodčí: Hucl, Sýkora - Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.
Ve druhém přípravném utkání zavítali sparťané do Berouna, kde je čekala extraligová prověrka proti Kladnu. Výrazně omlazené mužstvo s několika debutanty se i díky hattricku Gordieho Howea v podání kapitána Miroslava Formana nenechalo rozhodit vedením a vyrovnáním soupeře, po kterém si nakonec vybojovalo cenné vítězství 4:2.

Fotogalerie

Komentář

Omlazená sparťanská sestava s Oldřichem Cichoněm v brance se po opatrném začátku musela smířit s trestem za špatné střídání. Kladenští však z holí Pytlíka nebo Procházky neuspěli, na čemž měl svůj podíl také náš brankář. V polovině třetiny se činil znovu po Hrabíkově vyloučení, když skvělými zákroky pokryl pokusy Berana a Vebera.

Druhý trest v krátkém sledu už ale domácí potrestali, a to střelou Miroslava Indráka. Zajímavé náznaky na obou stranách góly nepřinesl, kapitán Miroslav Forman se kromě nebezpečného pokusu předvedl také potyčkou s Jakem Dotchinem. Zaklínění dvou zkušených borců však žádná splašená kladiva nepřineslo.


Do prostředního dějství už jsme vstoupili o poznání aktivněji, čemuž pomohl také kladenský trest. Všechny sparťanské pokusy včetně Buchteleho rány od modré však Landon Bow pokryl. V šesté minutě už ale Tomáš Tomek krásně vyvezl kotouč z vlastní třetiny až před brankou soupeře a pobídl Andreje Fábryho, jenž svou střelou vyrovnal!

Ambice na gól si dělal také debutant Petr Ton mladší, stejně jako František Klejna ale poslal puk pouze do Bowova betonu. Do ofenzivy se tlačili také domácí, jenže výraznější šance nepřicházely ani na jedné straně kluziště. Za polovinou zápasu však Buchtele dobře zabojoval o kotouč, který si převzal Vitouch a posunul puk na najíždějícího Davida Dvořáčka a ten nás poslal ránou do odkryté branky do vedení.

Vzápětí jsme mohli udeřit potřetí, v přesilovce ovšem neuspěli Forman, Buchtele ani Ton. Velký závar se naopak odehrál před naší brankou, a přestože ho Cichoň ustál, po chilvce si Miroslav Indrák najel do pásma a přesnou trefou vyrovnal. O jednadvacet vteřin později jsme však ujeli do brejku, na jehož konci stál Martin Jandus a vrátil nám ztracený náskok.


Začátek třetí třetiny byl z naší strany slušný. Aktivní Ton s Klejnou však na zkušeného soupeře v brance Rytířů nevyzráli, na druhé straně však působil jistě také Cichoň. Parta Pavla Patery a Patrika Martince tak zvládla i další oslabení, po němž pálili mimo Forman se starším z bratrů Thorellů, načež nebyl uznán Filipův gól kvůli signalizovanému vyloučení.

Na trestnou totiž putoval autor dvou kladenských gólů, jehož čtyřminutové vyloučení zůstalo nepotrestáno. Nebezpeční byli naopak domácí, jenže Plekancův únik zastavil Jandus, zatímco Melku vychytal náš mladý brankář. Kladenští přidali na aktivitě, jenže čtyři minuty před koncem přišel další tvrdý zásah.

Akci elitního útoku skvěle vytáhl Daniel Přibyl, jenž přistrčil Miroslavu Formanovi, který ještě hledal najíždějícího Buchteleho, a přestože ten kotouč do sítě nedopravil, náš kapitán už byl z dorážky úspěšný! Dokonaný hattrick Gordieho Howea už byl posledním výrazným zápisem zápasu, který naše mužstvo vyhrálo zaslouženě 4:2.



AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek