11. 8. 2022 Daniel Ryl

Dvořáček: Mladí kluci hráli perfektně

Ve druhém přípravném utkání proti Kladnu patřil útočník David Dvořáček mezi nejzkušenější sparťany, což potvrdil důležitým vítězným gólem, díky kterému jsme zvítězili 4:2. "Neměli jsme ale optimální vstup do zápasu. V první třetině nás několikrát podržel Olda Cichoň, který nám dal šanci zápas vyhrát," chválil svého parťáka i početnou skupinu sparťanských fanoušků.

Jak hodnotíš cennou výhru v omlazené sestavě?
Neměli jsme optimální vstup do zápasu. V první třetině nás několikrát podržel Olda Cichoň, který měl výborné zákroky a dal nám šanci zápas vyhrát.

Mladí kluci si ale vedli skvěle, souhlasíš?
Určitě souhlasím! Olda byl fantastický. Na výhře měl velký podíl, ale celkově všichni mladí kluci se šance zhostili perfektně. Byli sebevědomí na puku, chtěli hrát a bylo vidět, že mají radost ze hry. Určitě je to pro Spartu velký příslib do budoucna.

Tvoje gólová střela asi nešla nedat, ne?
No, nešla. Vždycky se dá taková šance nedat. (směje se) Vity mě ale krásně uvolnil, neměl jsem těžkou pozici a soustředil jsem se, abych branku trefil.

I podruhé nám pomohla skvělá podpora fanoušků. Co na ni říkáš?
Neskutečný! Velké díky fanouškům nejen za derby, ale i za jejich podporu v Berouně. Měli jsme je za střídačkou a byli slyšet, což bylo super.

Jak zatím hodnotíš dosavadní letní přípravu?
Každý rok je to stejná rutina. Člověk potřebuje čas, aby se dostal do tempa, ale cítím, že už se vše trénink od tréninku zlepšuje. Samozřejmě, že je to na začátku přípravy těžké, ale je potřeba vydržet a připravit se na další část.

Čeká nás týden tréninku a pak turnaj na Slovensku, těšíte se na změnu prostředí?
Budeme týden trénovat a pak nás čeká turnaj, který bereme jako přípravu, ale na Slovensko si nejedeme zápasy odehrát. Chceme turnaj vyhrát a proti těžkým soupeřům se dobře připravit na první ostré zápasy, které nás čekají v Lize mistrů a extralize.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek