25. 9. 2022 Daniel Ryl

Kořenář: Důležitá výhra, diváci byli skvělí!

Vítěznou extraligovou premiéru ve Spartě si proti Plzni odbyl brankář Josef Kořenář. K vítězství 3:2 přispěl před skvělou kulisou celkem jednadvaceti zákroky. "Atmosféra byla parádní! Jsme rádi, že lidi chodí, protože na těžkém začátku sezony jsou pro nás důležití," pochvaluje si podporu sparťanských fanoušků.

Ulevilo se ti po dramatickém závěru?
Neodehráli jsme jednoduché utkání, ale kluci hráli dobře. Myslím, že jsme Plzeň přehrávali, a přestože se k nám občas taky dostali, dávali jsme důležité góly. Škoda, že jsme neskórovali dříve, protože jsme mohli vést 2:0 po první třetině. Taky to ale mohlo být po první minutě obráceně. (usmívá se) Jsme rádi za tři body, protože na začátku sezony jsou důležité.

Byl oproti utkání v Olomouci rozdíl, že jsme vydrželi trpěliví a dali první gól?
Asi jo, hrálo se nám lépe. Po druhém gólu jsem si říkal, že už to bude dobré, ale Plzeň snížila. Udělali jsme blbý faul, ale na štěstí odskočili na dva góly. Ač jsem myslel, že už je konec, nebyl. (usmívá se) Škoda, tečoval mi puk před obličejem a byl před brankou sám. Důležité jsou ale tři body.

Jak se ti po návratu do extraligy chytalo?
Dobře, tedy až na první minutu. (usmívá se) Byl jsem překvapený, jak mi puk odskočil. Byl rychlý a postavený, takže jsem se do něj bál říznout, aby z toho nebyly dvě minuty. Na štěstí vše dopadlo dobře. Trošku mě bolely nohy, ale jsem rád, že jsem chytal a vyhráli jsme.


Jak ses vyrovnal s teplem v aréně?
V O2 areně jsem chytal úplně poprvé. Ze zámoří jsem na podobné moderní arény, kde je teplo, zvyklý. Musím říct, že se mi ve větším prostoru hraje lépe. Člověk se necítí tolik stísněný, jako tomu je třeba v Olomouci. Je to super, diváci byli parádní!

Téměř jedenáct tisíc diváků vytvořilo skvělou kulisu, vnímal jsi je?
Atmosféra byla znovu parádní! Hraje se úplně jinak, když máte pro koho hrát. Jsme rádi, že lidi chodí, protože hlavně na těžkém začátku sezony jsou pro nás důležití. Chceme nasbírat co nejvíce bodů, než se sezona překlopí do druhé poloviny, ať nemusíme nic dohánět.

Jak si zatím užíváš spolupráci s Kubou Kovářem?
Kuba je super kluk, sedli jsme si dobře. Vyhovíme si, navíc jsem rád, že mi občas poradí, protože má za sebou spoustu zkušeností. On sám se také ptá, jak to chodilo v Americe. Vztah gólmanů je důležitý pro celý tým.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila