27. 9. 2022 Daniel Ryl

Tomášek: Dobrý výkon, ale je co zlepšovat

Výhru nad Vítkovicemi řídil třetí útok Davida Tomáška, který po druhém gólu odstoupil ze zápasu, ale vrátil se. "Vítkovice kousaly, ale jenom kvůli nám. Zbytečně jsme je nechali dojít na dostřel. Byly to zbytečné nervy," krotí euforii po třetím domácím vítězství a po druhém, v němž skórovali jeho parťáci z útoku David Kaše a Ostap Safin.

Vítkovice byly nepříjemným soupeřem až do konce, je výhra o to cennější?
V první polovině zápasu mi přišli trošku pasivnější. Kousali, ale musím říct, že jenom kvůli nám. Vedli jsme 4:1 a zbytečně je nechali dojít na dostřel. Vítkovice jsou samozřejmě nepříjemný soupeř, mají sebevědomí, ale hodně jsme jim pomohli my.

U druhého gólu jsi odstoupil ze zápasu, ale vrátil ses. Máš nohu v pořádku?
Myslel jsem si, že jsem dohrál. Bohužel šlo o nohu, kterou jsem si zlomil v play off. Projížděl jsem, možná mě někdo podrazil a já si dal o tyčku. Nejdřív jsem myslel, že je to špatné, ale na štěstí by nemělo jít o nic vážného. Byl jsem schopný dohrát.

Nešlo ale utkání dotáhnout ve větším klidu?
Byly to zbytečné nervy, zrovna jsme si to říkali v šatně. Druhá třetina byla z naší strany zbytečná. Zbytečné fauly. Zmatky. Trošku se nám to opakuje, minulou sezonu jsme to srovnali v závěru základní části, takže je čas, ale nechceme nic honit. Musíme na nedostatcích zapracovat a něco si k nim říct.

Je psychickou vzpruhou, že jsme vyhráli i třetí domácí zápas?
Každý tým chce být doma silný. U nás to není jinak, hrajeme doma lépe než venku, kde musíme zabrat. Máme i jiný rozměr ledu, který hodně dělá. Jsme rádi, ale výkony nejsou stoprocentní, máme hodně práce.

Jak se ti hraje s Davidem Kašem a Ostapem Safinem, kteří skórovali v obou posledních zápasech?
Klukům to pálí. Hraju centra, tak se jim snažím připravovat šance. Zkoušíme různé varianty, protože v létě bylo hodně z nás mimo, nemohli jsme vyzkoušet žádné vazby a zkoušíme za běhu. Nehráli jsme špatně, ale je tam spousta věcí na zlepšení. Na konci jsem dohrál s Davidem Vitouchem, kterého musím pochválit, protože hraje výborně!

Ty jsi zatím bez gólu, ale je pro tebe důležitější se vzhledem ke komplikované přípravě dostat do herní pohody?
Určitě. Rozjezd byl strašně těžký, protože jsem nehrál téměř žádný zápas. Objevily se nějaké komplikace, vracel jsem se na led a pak zase nemohl trénovat. Čekal jsem, že začátek bude těžší. Jsem rád, že jsem nějaké góly připravil a věřím, že to půjde líp. Doufám, že se do toho postupně dostanu a pokusím se hrát co nejlepší hokej.

Jak se těšíš na páteční zápas v Pardubicích?
V Pardubicích vždycky byla výborná atmosféra. Byl to můj první profesionální tým, který je v této sezoně velmi dobře poskládaný. Je to pro nás velká výzva, která nám možná zase ukáže, jak na tom jsme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek