4. 10. 2022 HC Sparta

Zápas s Jukuritem byl bohužel kontumován

Z důvodu poruchy letadla bohužel sparťané neodletěli do finského Mikkeli k pátému utkání základní skupiny Ligy mistrů. Zápas s Jukuritem musel být kvůli neúspěšnému pokusu o přeložení zápasu kontumován. Sparťané tak bez boje na ledě ztratili šanci na postup ze skupiny.

Zápas základní části Ligy mistrů mezi Spartou a finským týmem Jukurit Mikkeli, konaný ve Finsku, musel být i přes veškerou snahu našeho týmu zrušen z důvodu neúspěšného přeložení zápasu v rámci příštích 24 hodin, jak stojí v pravidlech CHL. Tým nemohl v úterý odletět z Prahy z důvodu technické závady na letadle.

"Technická závada na letadle bohužel nešla v krátkém časovém horizontu opravit. Udělali jsme maximum pro zajištění náhradní letecké dopravy a odehrání zápasu do 24 hodin. Bohužel se ale nepodařilo dohodnout na náhradním termínu," uvedl tiskový mluvčí Sparty Marek Táborský. "Moc nás mrzí, že jsme se nemohli o postup do play off utkat na ledě. Veškeré úsilí a pozornost nyní zaměříme na úspěch v extralize," dodal asistent trenéra Patrik Martinec.

V souladu se sportovními regulemi CHL bude zápas kontumován s výsledkem 3:0 v prospěch domácího týmu. Sparta tímto rozhodnutím ztrácí šanci na postup do vyřazovací části.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek