21. 11. 2022 | Petr Pavlík

JUN: LIB - SPA 4:2 - Vítězná série skončila

24., pondělí 21. 11. 2022
Liberec - Sparta LIB - SPA
Liberec: Král - Meisel, Jakubec, Macháček, Hladík (A), Koštoval, Král, Patzelt - Plos, Kříž, Jenčovský (C), Pérez (A), Hois, Janata, Špilka, Przybyla, Bačkovský, Brouček, Fiala, Gajda.
Sparta: Volevecký - Tůma, Böhm, Šindelek, Červenka (C), Bartoň, Pavlák - Stepanchuk, O. Hrabík, Hamršmíd, Novák, M. Vitouch, Senčák, Vašíček, Fábry, Bareš (A), Theimer, Mácha, Žmola.
Branky a nahrávky: 3. Fiala (Przybyla, Patzelt), 55. Jenčovský (Patzelt), 57. Pérez (Plos, Jenčovský), 59. Kříž (Pérez) - 8. Theimer (Šindelek, M. Vitouch), 35. M. Vitouch (Theimer, Červenka). Rozhodčí: Jechoutek, Glanc - Horažďovský, Pěkný. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.
Našim juniorům skončila vítězná šňůra tří zápasů, když podlehli Liberci na jeho ledě 2:4. Sparťané přitom ve vyrovnané bitvě dokonce vedli zásluhou Michala Vitoucha, ale ve třetí třetině se už neprosadili a soupeř otočil skóre v závěrečných minutách hry. Výše zmiňovaný útočník zaznamenal v utkání dva kanadské body, ale ani on nezabránil smolné porážce s Tygry.

Komentář

Domácí hokejisté Liberce odstartovali utkání ve vysokém tempu a brankář Volevecký musel lovit ze své sítě kotouč už po necelých dvou a půl minutách hry. Samuel Fiala po přejezdu útočné modré čáry hledal své spoluhráče, ale kotouč si nešťastně srazil do vlastní sítě sparťanský brankář. Náš tým se však nepoložil a chtěl vyrovnat. V sedmé minutě putoval na trestnou lavici domácí Hladík a sparťané svou první početní výhodou v utkání nepohrdli. Oto Theimer vyslal prudkou střelu z kruhu a liberecký brankář byl na jeho pokus krátký. Oba týmy odcházely do kabin za stavu 1:1.


Sparťané dostali možnost hned zkraje druhé třetiny si zahrát přesilovou hru po dalším nedovoleném zákroku libereckého Hladíka, ale tentokrát nebyli gólově úspěšní. Diváci v aréně si počkali na největší šance zápasu do druhé poloviny utkání. Nejprve se neprosadili sparťané a poté na druhé straně musel být ve střehu brankář Volevecký. Hra nahoru dolů přeci jen přinesla třetí gól v utkání, jelikož se prosadil Michal Vitouch, který vykoupal Krále v jeho pracovišti a poslal Spartu poprvé do vedení.


Pražané měli na konci druhé třetiny ještě k dispozici přesilovou hru, kterou nevyužili a do třetí části vstoupili s jednobrankovým vedením. Ve čtyřicáté sedmé minutě hry měl velkou šanci útočník Fábry, proti němuž se však liberecký brankář zaskvěl svým úspěšným zákrokem a nadále držel naději svého týmu. Úspěšné Královy zákroky se domácím borcům vyplatily, když v průběhu pětapadesáté minuty skóroval Mikuláš Jenčovský.

Sparťané si konec řádné hrací doby zkomplikovali následným vyloučením a domácí hokejisté udeřili. Jaromír Pérez využil zmatků ve sparťanském brankovišti a překonal Voleveckého potřetí v utkání. Náš tým byl rázem v problémech, které nevyřešila ani závěrečná hra bez brankáře. Filip Kříž se dostal k puku a střelou přes celé kluziště potvrdil liberecké vítězství. Sparťané vinou tří inkasovaných branek v samotném konci utkání prohráli 2:4 a ze severu Čech odjeli s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): "Odehráli jsme opačný zápas než naposledy proti Plzni. Tentokrát jsme my byli tím týmem, který otáčel utkání těsně před koncem a jsme hrozně rádi, že jsme to zvládli. Myslím si, že ve třetí třetině jsme ukázali sílu, a že na to máme. Musíme jenom chtít. Když tým chce, je silný a může porážet kohokoliv. Samozřejmě, že když nebudeme chtít, můžeme taky s kýmkoliv prohrávat. Jsme rádi, že jsme to zvládli, výsledky máme teď trochu na houpačce. Nejdřív čtyři výhry, poté tři prohry a teď zase výhra. Je to z naší strany takové nahoru dolů, věřím, že proti Spartě jsme se trochu nastartovali, a že se nám bodová šňůra protáhne a budeme v našich výkonech stabilnější."

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): "Nehledě na první smolný gól do naší sítě jsme utkání rozehráli velmi dobře a byli jsme lepším týmem. Body nás stály nesmyslné fauly v závěru základní hrací doby, kdy jsme soupeři dovolili rozhodnout v jeho prospěch. Chyby ve třetí třetině byly zásadní, ale bohužel s tím už nic nenaděláme. Musíme se soustředit na příští zápas."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek