25. 11. 2022 Vojtěch Martinek

SPA - ZLN 6:3 - Dorost vstoupil do nadstavby výhrou

II/1, pátek 25. 11. 2022
Sparta - Zlín SPA - ZLN
Sparta: Tvrzník – Hašek, Marton (A), Janský, Byakov, Mack, Dufek, Malínek – Hlinka, Trachta, Žemlička (A), Novotný, Nestrašil, Jakab, Adamec, Poláček (C), Marek, Hrubý.
Zlín: Kowalczyk – Uřičář, Řezníček, Kotala, Mořkovský, Schmied, Lukaštík (A), Ruml – Kopřiva, Valášek, Frolo, Paták, Holba, Vaculík (A), Pešák, Nesrsta, Heš (C).
Branky a nahrávky: 7. Mack (Hrubý), 19. Hlinka (Hrubý, Janský), 29. Nestrašil (Malínek, Hlinka), 37. Poláček (Jakab), 45. Marek, 46. Žemlička (Trachta, Novotný) – 4. Holba (Mořkovský, Heš), 32. Frolo, 52. Vaculík (Heš). Rozhodčí: Folk – Beneš, Kubas. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3.
Svěřenci Františka Ptáčka v pátek večer vstoupili do druhé fáze extraligové sezóny. Jejich prvním soupeřem v nadstavbě byli zlínští Berani, kteří se sice v Malé sportovní hale už ve čtvrté minutě ujali vedení, nakonec ale Prahu opustili bez bodu. Pod výhru Sparty 6:3 se střelecky podepsali Petr Poláček, Tomáš Hlinka, Richard Žemlička, Václav Nestrašil, Alex Marek a Tadeáš Mack, zatímco mezi třemi tyčemi si čtyřiadvacet zákroků připsal Tobiáš Tvrzník.

Komentář

Do utkání pátečního prvního kola nadstavby mezi Spartou a Zlínem vstoupili lépe hosté, kteří se už zkraje čtvrté minuty hry radovali z úvodního zásahu. Střeleckou listinu otevřel Matěj Holba, nicméně radost Beranům nevydržela příliš dlouho. Chvíli nato totiž odpověděl Tadeáš Mack.

Pražané pak v závěru dějství dokonali obrat. Po souhře s Janským a Hrubým skóroval Tomáš Hlinka a upravil na 2:1, přičemž toto skóre vydrželo až do pauzy.


Po přestávce se jako první prosadil Václav Nestrašil, jehož gól v polovině prostředního dějství posunul Spartu do dvoubrankového vedení. Na tento zásah sice celkem rychle zareagoval Jakub Frolo, ještě před koncem dějství však Spartě polštář vrátil její kapitán Petr Poláček.


Studená sprcha pro hosty na začátku poslední periody pak definitivně odstranila zbytky pochybností o tom, že tři body zůstanou doma. V rozmezí necelé minuty Kowalczyka překonali Alex Marek a Richard Žemlička.

O poslední gólový zápis v utkání se pak v čase 51:49 postaral Martin Vaculík. Sparta tak hosty z Moravy porazila 6:3 a otevřela druhou část sezóny vítězně.

Ohlasy trenérů

František Ptáček (HC Sparta Praha): "Do dnešního utkání jsme vstoupili dobře, hráli jsme hezký kombinační hokej. Jsem za to rád, od začátku sezóny už je konečně vidět nějaký posun. Soupeř měl také nějaké šance, ale nedokázal je využít. My jsme se dostali do vedení a pak už jsme si jen udržovali a navyšovali náskok."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek