21. 3. 2023 Daniel Ryl

Junioři startují čtvrtfinále ve Varech

Do vyřazovací části v úterý vstoupí také nejstarší mládežnická kategorie. Juniory čeká coby šestý tým tabulky těžký soupeř, a to Karlovy Vary, které hrály do konce o prvenství v základní části. Série startuje dvěma zápasy na zápaě Čech, po nichž se boj na tři vítězné zápasy přesune do Prahy.

Mladíci pod vedením Richarda Žemličky procházeli sezonou jako na horské dráze, ale pak přišel skvělý závěr základní části. Naše mužstvo vyhrálo osm z posledních devíti zápasů, a to sedmkrát inkasovali maximálně jeden gól! Skvělé týmové výkony se zodpovědnými brankáři pomohli sparťanům na konečné šesté místo tabulky.

Ve vyřazovací části se bude mužstvo spoléhat na Ondřeje Hrabíka, který ovládl týmové bodování a byl zároveň nejlepším střelcem mužstva. Těsně pod hranicí padesátin bodů zůstal David Senčák, vydařenou sezonu má také Andrej Fábry, zatímco Martin Böhm patřil mezi nejlepší a nejproduktivnější obránce soutěže.

PEVNÉ TERMÍNY ČTVRTFINÁLE:

V závěru sezony mužstvo posílil také Petr Hauser, základní kámen úspěchu však stojí v brance. Gólman Hlib Artsatbanov je jedním ze šestii brankářů v sezoně, přičemž měl na stíhací jízdě v závěru základní části výrazný podíl, když udržel průměr gólů pod dvě branky na zápas a jeho úspěšnost činí skvělých 93,84 %.

OSTATNÍ ČTVRTFINÁLOVÉ DVOJICE:

Třinec (1.) - Pardubice (8.), Plzeň (4.) - Ml. Boleslav (5.), Vítkovice (2.) - Jihlava (7.)

"Čeká nás vrchol sezony, kvůli kterému jsme celý rok dřeli jak na ledě, tak v posilovně. Víme, že nás čeká skvělé mužstvo s výborným trenérem a několika reprezentanty. S pokorou a zdravým respektem se půjdeme poprat o první bod," hlásí před startem série kouč Richard Žemlička.

Čtvrtfinálová série se hraje na tři vítězné zápasy, začne úterním a středečním zápasem v Karlových Varech. V sobotu se odehraje třetí duel v Praze, pak už záleží na vývoji série. Čtvrtý zápas je na programu o den později, kdyby nebylo hotovo, rozhodne se v úterý 28. března na západě Čech.

>>>SLEDUJ JUNIORY NA INSTAGRAMU<<<


FOTO: hokejkv.cz (TOP), Jan Beneš (článek)

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek