25. 3. 2023 | Daniel Ryl

JUN: SPA - KVA 6:5p - Postup do semifinále!

ČF3, sobota 25. 3. 2023
Sparta - Karlovy Vary SPA - KVA
Sparta: Artsatbanov – Pavlák, Šindelek, Tůma, David, Červenka, Ducháč, Böhm – Holeček, Mácha, Hauser, Novák, Hrabík, Senčák, Vitouch, Fábry, Stepanchuk, Krupička, Theimer, Hamršmíd
Karlovy Vary: Dybal – Anton, Bulka, Tůma, Krajčík, Kočí, Dorot, Zolnaj, Vogel, Kubíček, Mähler, Beran – Váňa, Handl, Botoš, Šlechta, Adámek, Varvařovský, Csabi, Kusak
Branky a nahrávky: 4. M. Vitouch (Senčák, Ducháč), 15. Šindelek (Hauser, Böhm), 22. Hauser (Šindelek, Böhm), 48. M. Vitouch (Theimer, Fábry), 52. Hauser (Mácha, David), 62. M. Vitouch (Senčák, Šindelek) – 20. Dorot (Bulka, Csabi), 24. Csabi (Bulka, Kočí), 25. Adámek (Varvařovský, Anton), 37. Krajčík, 57. Csabi (Krajčík). Rozhodčí: Hucl, Hacaperka – Malý, Maňák. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 203. Střely na branku: 41:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4, 5:4, 5:5, 6:5.
Je to tam, sparťani! Junioři využili nejbližší příležitosti a po třetím čtvrtfinále proti Karlovým Varům slaví postup mezi nejlepší čtyřku. V dramatickém utkání Energie sice ve druhém dějství otočila nepříznivý vývoj, ale nakonec jsme drama díky hattricku Michala Vitoucha ovládli 6:5 po prodloužení. O finále se utkáme s Mladou Boleslaví, když 31. března začneme na jejím ledě.

Komentář

Aktivní nástup obou mužstev přineslo střelecké pokusy Hamršmída či Csabiho, proti kterým však úspěšně zasáhli oba brankáři. Ve čtvrté minutě propukla radost, když se prosadil Michal Vitouch a poslal naše mužstvo do vedení. Svěřenci Richarda Žemličky pokračovali v ofenzivní aktivitě, tlačili se dopředu, ale Dybal v případě potřeby odolával.

Ke změně skóre nevedly ani dvě sparťanské přesilovky, tu třetí už ale Filip Šindelek prudkou střelou do horní části branky využil po devíti vteřinách. O slovo se vzápětí přihlásili hosté, kterým pomohla i přesilovka, ačkoliv Artsatbanov pomohl oslabení ustát, pár vteřin po Hrabíkově návratu Ondřej Dorot propálil sparťanského gólmana.


Odpověď už v první části nepřišla, ale dočkali jsme se jí zkraje prostřední! Už po 66 vteřinách dostal nabito Petr Hauser a parádní trefou vrátil našemu mužstvu dvougólový náskok. Vzápětí však fauloval Michal Vitouch a historie se opakovala. Většinu oslabení jsme zvládli bez úhony, ale dvě vteřiny před návratem sparťanského forvarda využil zaváhání v brankovišti Adam Csabi a vrátil Vary zpět do hry.

Spartu inkasovaný gól vyhodil z tempa, Energie dominovala a náš tým držel zejména gólman Artsatbanov, který se skvěle přesunul proti dorážce soupeře. O minutu později už ale Varvařovský skvěle pobídl před brankou volného Matyáše Adámka, jenž vyrovnal! Aby toho nebylo málo, o pár vteřin později fauloval Šindelek a špatná pasáž pokračovala.

Junioři se však skvěle semkli, bojovností oslabení ustáli a hra se uklidnila. Oba gólmani působili jistě, ojedinělé střely ukryli do výstroje, ale tři a půl minuty před koncem přišla tvrdá rána. Filip Krajčík se ujal puku ve vlastním pásmu, projel celé hřiště a zpoza kruhů dokonal skvělý obrat Západočechů!


Studená sprcha sparťany poznamenala, v úvodu třetí části navíc fauloval Hauser a zápas se naprosto otočil ve prospěch soupeře. Oslabení jsme zvládli skvěle, což nás do dalšího průběhu nakoplo. Aktivitou jsme donutili fauloval soupeře, a přestože jsme přesilovku nevyužili, krátce po ní si najel mezi kruhy Michal Vitouch a parádní ránou vyrovnal průběh zápasu.

Vidina postupu byla pro náš tým velkou motivací. Ačkoliv jsme šli svou nedisciplinovaností znovu do čtyř, ve vlastním oslabení ujel Petr Hauser a vrátil našemu týmu vedení! V závěru zápasu jsme kontrolovali hru, tlačili se do útoku, ale bohužel jsme inkasovali, když Adam Csabi krásně obešel obránce a parádní střelou zavěsil, čímž poslal utkání do prodloužení.


Třetí duel dospěl do prodloužení, v němž zahrozili první hosté, ale Artsatbanova lapačka byla pohotová. Už po minutě se před branku natlačil Michal Vitouch, který překonal Dybalu a poslal sparťany do semifinále.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek