2. 9. 2013 Daniel Ryl

Simon: Šest vstřelených gólů nás těší...

Sparta si v rámci European Trophy 2013 poradila také s druhým finským soupeřem a tentokrát zvítězila už po základní hrací době. Polovinu branek měla na starosti třetí útočná formace, do které patřil také DOMINIK SIMON. "Chtěli jsme hrát agresivně a vyšlo to," těšilo ho po vítězství nad KalPou Kuopio 6:4.

S KalPou jste sehráli povedené utkání a přestřelka nakonec dopadla lépe pro váš tým. Panuje v kabině spokojenost s výkonem?
Jsme spokojení, protože jsme splnili to, s čím jsme do zápasu šli. Chtěli jsme hrát aktivně, hodně napadat a být agresivní, což celkem šlo. Na druhou stranu jsme ale dostali čtyři góly. Měli jsme dost vyloučených, ale naštěstí jsme těch gólů dali šest.

Po opatrnější první části jste na soupeře vlétli. Během druhé třetiny jste vyslali jednadvacet střel a zápas najednou dostal grády. Bylo tam dost zajímavých momentů. Byl nějaký z nich ten zlomový, který rozhodl o osudu utkání?
Myslím si, že ani ne. Celý ten zápas byl takový nahoru a dolů. Hráli jsme dost otevřený hokej, chtěli jsme být agresivní a od začátku jsme si za tím šli. Podařilo se nám vyprodukovat dost střel, což je pozitivní. Klíčový byl možná ten rychlý obrat z 1:2 na 3:2.

Páteční utkání s Jyväskylou bylo celkem odlišné. Jaké byly rozdíly mezi oběma týmy?
Dost věcí bylo podobných, protože oba hráli klasický finský hokej. Bylo vidět, že to jsou týmy ze stejné ligy, ale přišlo mi, že Jyväskylä byla daleko urputnější a víc bruslila. Věděli jsme, že hrají hodně otevřený hokej, tak jsme chtěli být aktivní. S Jyväskylou jsme se více soustředili na obranu a chtěli udeřit z brejků.

Našlo se ve hře KalPy něco, co vás třeba donutilo jim přizpůsobit svůj herní styl a překvapilo vás to?
Ne ne, my jsme si už před zápasem řekli, že na ně vlítneme, protože jsme o jejich herním stylu věděli. Zezačátku to tolik nešlo, ale potom se to rozjelo.

Vy jste nastoupil ve třetí formaci s Lukášem Klimkem a Tomášem Rachůnkem. Váš útok vstřelil tři branky, takže spolupráce celkem šlapala...
Hrálo se mi s nimi suprově. Klíma na levém křídle hraje dost dozadu, ale zároveň umí vystartovat rychle do útoku. Jsme rádi, že se nám podařilo vstřelit ty tři góly a doufám, že to takhle půjde dál.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila