24. 3. 2018 Petr Pavlík

Arnošt: Hodně střelby? Góly padají odkudkoliv

Poslední zápas prvního kola play off extraligy staršího dorostu skončil pro sparťany vítěznou tečkou. Za nerozhodného stavu 2:2 dospěla osmifinálová série až do rozhodujícího pátého duelu, v němž postupový bod nakonec vybojovali Pražané. Dvěma góly do královehradecké sítě se na vysoké výhře 6:1 podílel útočník DOMINIK ARNOŠT, který svými trefami v první třetině odšpuntoval gólové hody na straně domácích.

Sparťanský celek svedl v rámci osmifinále s královéhradeckým Mountfieldem vyrovnanou bitvu a v konečném součtu vzešel z tohoto souboje jako vítěz! "Vždycky máme ty nejvyšší cíle, takže chceme dojít až do finále. První kolo bylo velice těžké. Rozhodlo až páté utkání, a to svědčí o tom, jak ta celá série byla vyrovnaná a těžká," přiznal nejproduktivnější hráč Pražanů. Jeho tým šel v úvodu série do jednozápasového vedení, ale přesto duel mezi Spartou a Hradcem našel svého vítěze až v pátém utkání. "Hradečtí výborně bránili a měli skvělé brankáře, ale na druhou stranu měli velmi nebezpečné protiútoky a z těch se jim podařilo několikrát skórovat. Ve spousta věcech se naplnilo to, co jsme od Hradce očekávali. Věděli jsme, že skvěle brání a dostávají málo gólů, ale nakonec jsme ten postup urvali."

Zápasy ve vyřazovacích bojích jsou často hodně vypjaté a nervózní. Rozhodují v nich malé chyby jako jsou například vyloučení. "Řekli jsme si, že budeme hrát disciplinovaně a dáme do toho všechno," konstatoval Arnošt, s jakým plánem vstupoval tým do rozhodujícího klání. Sám kapitán staršího dorostu se řadí na průběžné první místo v kanadském bodování Sparty, a navíc se třemi góly je druhým nejlepším sparťanským střelcem. "Kluci mi věří, ale každý hráč v týmu je velmi důležitý. Jeden zápas dám gól já a další dá zase někdo jiný. Fungujeme jako tým," zdůrazňuje.

Dominik Arnošt načal sparťanský obrat ve skóre, když dvěma brankami v úvodním dějství překlopil vedení na stranu Holešovických. "Při prvním gólu jsem vyjel ze střídačky rovnou mezi kruhy a Matěj Flídr poslal zpoza brány puk před bránu a já jsem trefil mezeru mezi betony brankáře. Při druhém gólu jsem také naskakoval ze střídačky přímo do mezikruží, Jirka Obadal mi z rohu nahrál a já jsem to poté vyřešil bekhendovou kličkou," popsal svoje gólové trefy sparťanský talent.

Svěřenci trenéra Richarda Žemličky neměli v nadstavbě velké problémy s produktivitou a svoji střeleckou aktivitu si přenesli i do play off. "Je to tak. Trenéři nás neustále nabádají k tomu, abychom často stříleli, protože dneska padají góly odkudkoliv." Pražané další porci vyřazovacích bojů načnou už v neděli, kdy před svým publikem přivítají houževnatý Liberec. "V play off je to osud, na koho zrovna narazíme. Pokud však chceme dojít co nejdále, stejně musíme porazit každého," uzavírá Arnošt.

FOTO: Juliana Zash

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek