3. 4. 2016 Daniel Ryl

Barinka: Zraněné musíme na ledě nahradit!

Ve čtvrtém semifinálovém utkání dostal obránce MICHAL BARINKA hodně prostoru na ledě. Zkušený zadák strávil na ledě téměř třiadvacet minut, což zapříčinilo i zranění Michala Čajkovského. Jeden ze zástupců kapitána se musel vypořádat zejména s důraznou hrou soupeře, který dokázal obrátit nepříznivý vývoj a po vítězství 2:1 vyrovnal stav série. Podle Barinky musí sparťané v pátém utkání zabrat a přitvrdit.

Sparta ve čtvrtém utkání navázala na průběh sobotního duelu a po dvou třetinách vedla. O těsné vedení 1:0 však přišla v úvodu třetí části. V ní dokonce přežila zkrácené oslabení tří proti pěti, ale pětadvacet vteřin před návratem pátého hráče inkasovala vítězný gól z hole Ondřeje Kratěny. „Je jedno, jestli to padne ve třech nebo ve čtyřech. Padlo to tam a hala bouřila. My se s tím snažili ještě něco udělat, ale bohužel to nevyšlo,“ mrzelo po utkání obránce Pražanů.

Michal Barinka

I přes porážku nepředvedli sparťané špatný výkon. Podle Barinky to může být vzpruhou do dalších zápasů, ale velkou váhu tomu nedává. „Musíme se od toho odpíchnout, ale tady se počítá jen bod za vítězství a ten jsme dneska neudělali. Musíme do toho jít doma po hlavě.“ Sparta se bude muset v dalších duelech vypořádat s důraznou a obětavou hrou soupeře.

Právě ta dělala Pražanům během zápasu problémy, jelikož indiáni výborně zvládali vlastní oslabení. „Třeba Hollweg hraje hodně obětavě a my to musíme vyřešit lépe. Musíme hráčům naznačit, aby padli a obstřelit je, nebo si s někým ještě nahrát a dostat puk do branky,“ hledá východisko Barinka, jenž strávil na ledě 22 minut a 41 vteřin. Vysoké číslo zapříčinila i zranění Daniela Přibyla a zejména dalšího obránce Michala Čajkovského.

„Ztráta to samozřejmě je, protože potřebujeme každý kus. Nemůžeme na to brát ale ohled, takové je play off a hraje se v něm tvrdě. I kdyby odešlo pět hráčů, my ostatní musíme padat na hubu, abychom je na ledě nahradili,“ nehledá výmluvy jednatřicetiletý zadák. I on musel skousnout několik důrazných hitů v podání Ryana Hollwega.

„My na to musíme být připravení. Víme, že tímto stylem hraje a hraje to dobře. Musíme dát rychleji puk od hokejky a zapřít se.“ I nedělní utkání v Plzni ukázalo, že série bude ještě velmi náročná, což očekává i sparťanský obránce. „Očekávám velké bitvy. Musíme do pátého utkání dát všechno, abychom tu v pátek hráli o postup.“

Kudy povede cesta k úspěchu? „Trenéři nám řeknou nějaké nedostatky. Podíváme se na video, co jsme dělali špatně a pokusíme se to změnit.“ Na jeden nedostatek upozorňoval trenér Jandač už po předešlém duelu, když zmínil, že jeho svěřenci střílí od modré čáry do prvního bránícího hráče. „Trénujeme to celoročně. Oni tam skáčou po hlavě, hrají hodně obětavě a je to těžké. My ale musíme být trochu chytřejší a poradit si s s tím,“ zakončil autor tří střeleckých pokusů.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek