5. 10. 2018 Martina Nová

Beranův první gól: Hlavně, že byl vítězný!

Spartě se na olomouckém ledě zpravidla daří a potvrdila to i v zápase sedmého kola. I přes menší počet střel dokázali Pražané čtyřikrát rozvlnit domácí síť. Jedním z úspěšných střelců byl MATĚJ BERAN, který se po zranění zapracovává do sestavy. „Není to jednoduché se v takovém týmu propracovat do sestavy, kluci měli skvělou přípravu a hrají výborně. Já si vážím každé šance, kterou dostanu, a jsem rád, že dostávám víc a víc prostoru,“ říká po utkání autor vítězné trefy.

Diváci na Hané museli na první branku čekat až do druhé třetiny. Ve 24. minutě skóre otevřeli domácí, nicméně sparťané ještě ve druhém dějství vyrovnali. Ve třetí třetině pak přišla přestřelka, která vyzněla jasně lépe pro Pražany. „Machy (Matěj Machovský) pochytal mnoho šancí, ale Olomouc také měla řadu střel, které nebyly tak výrazné. Nemyslím si, že byli nějak lepší. My jsme hráli týmově a organizovaně. Dokázali jsme to ubojovat, našli jsme si cestu k vítězství a máme tři body,“ libuje si Beran.

Právě on vsítil vítězný gól Sparty. Celá situace byla poněkud kuriózní, neboť nejprve obdržel dvouminutový trest za potyčku, při návratu na ledovou plochu však svůj prohřešek odčinil. „Dal jsem tělo jednomu jejich hráči, který je můj kamarád. Moc se mu to nelíbilo a svou roli zahrály emoce. Potom jsme si to ale v klidu vyříkali. Při návratu z trestné jsem chtěl jít střídat, ale viděl jsem, že jsme v útočné třetině, tak jsem to zkusil,“ popisuje mladý útočník.

19
Přestože Sparta na střely prohrála 19:42, svou střeleckou úspěšností a bojovností v Olomouci vybojovala zasloužené tři body.

„Kalič to na modré přihrál Pecháčkovi a ten mi to perfektně naservíroval. Já už jen vystřelil a naštěstí mi to tam spadlo,“ přibližuje gólovou situaci. „Je to skvělý pocit, jsem rád hlavně proto, že ten gól byl vítězný. Hraje se na góly, ne na střely. Oni stříleli odevšud, i když to bylo lehké pokrýt. A když přišla vážná situace, tak to Machy perfektně pochytal. Chytá skvěle každý zápas. Navíc jsme hráli dobře jako tým,“ vysvětluje hlavní důvody úspěchu.

Nicméně i autorství vítězné trefy má svá úskalí. Tím hlavním je zejména strážce týmové kasy – Lukáš Pech. „Pecháček mě určitě zkasíruje, ale patří to k tomu, rád to zaplatím. Obzvlášť, když to byl vítězný gól. Oslavy ale žádné nebudou, v neděli hrajeme další zápas, takže není čas.“ I přes nabitý program si ale bývalý hráč Pardubic vůbec nestěžuje. „Já to mám rád, pro mě je lepší hrát zápasy než trénovat. Navíc nás čekají po sobě dva zápasy doma, což je taky skvělé. Jsme dobře fyzicky připravení a zvládneme to,“ vzhlíží s odhodláním do dalšího duelu urostlý forvard.

Na kontě má Beran zatím jen čtyři utkání v extralize, o první zápasy a v zásadě o celý letní program byl totiž ochuzen z důvodu zranění. I přes našlapanou sestavu se ale dokáže nyní probojovat na zápasovou soupisku. „Udělal jsem si nepříjemné zranění, které bylo na měsíc a půl až na dva měsíce. Naštěstí máme skvělé fyzioterapeutky. Ještě jsem ztrátu úplně nedohnal, ale cítím se zápas od zápasu lépe a lépe,“ libuje si.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek