23. 4. 2022 Petr Pavlík

Buchtele: Konečně góly, věříme ve svou sílu

Útočník JAN BUCHTELE mohl se svými spoluhráči oslavit ve čtvrtém finálovém utkání proti Třinci důležitou výhru 5:2, díky které náš tým vyrovnal sérii na 2:2. „V úterý je hlavně nesmíme pustit do tlaku v útočném pásmu, naopak my chceme být týmem, který bude mít navrch. Nejedeme k nim přestát první třetinu, chceme si prostě urvat výhru svou aktivní hrou,“ má jasno úspěšný střelec.

Proti Třinci jsme znovu sehráli parádní zápas, který měl parametry finále. Užíváš si ho?
Rozhodně, máme za sebou vyrovnané zápasy. Když jde Třinec do vedení, dokáže zavřít střední pásmo. Víme, že v play off nepouštěl své soupeře do výraznějších příležitostí. Snažíme si najít cestu, jak překonat jejich obranu a teď jsme konečně našli způsob, jak na ně vyzrát. Dali jsme pět gólů, což je super. Musíme být kreativní, abychom mohli být i nadále úspěšnější.

>>>VSTUPENKY NA 6. FINÁLE PROTI TŘINCI<<<

Rozhodla zlepšená koncovka?
Určitě. Něco jsme si k pátečnímu zápasu řekli v kabině, víme, že soupeř naše střely dobře blokuje. Snažíme se protlačit do šance a kvalitně zakončit, abychom netrefili prvního clonícího hráče před sebou. Tohle jsme chtěli zlepšit a myslím si, že se nám to podařilo. V dalším utkání musíme na svou úspěšnou práci navázat.

Byli jsme tentokrát v zakončení trpělivější?
V každém zápase, ve kterém jsme šli do vedení, bylo znát, že máme lepší pohyb, který jsme chtěli využít. Několikrát jsme bušili do vrat, ale góly jsme bohužel nedali. Teď jsme hráli chytřeji, což se nám jedině vyplatilo.

Co bylo potřeba ještě zlepšit kromě efektivity v zakončení?
Zaměřili jsme se hlavně na to, abychom trefovali branku a měli větší tlak v útočném pásmu. Zároveň jsme chtěli být i trošku hladovější.

Ve finálové sérii jsme poprvé inkasovali jako první, nicméně s nepříznivým stavem jsme se vzhledem k dalšímu vývoji zápasu popasovali výborně, je to tak?
Určitě ano. Na druhou stranu nevím, jestli bychom se měli případně obávat, že dostaneme první gól. Věříme ve svou sílu. Víme, že ji v sobě máme. V týmu máme hned několik zkušených hráčů, kteří si s takovými situacemi dokážou poradit.

Podruhé za sebou jsme v naší domácí aréně hlásili vyprodáno. Jak sis užil atmosféru?
Byla skvělá, fanoušci nás hnali dopředu. Je neuvěřitelné, že lidi přijdou v tak hojném počtu a dokážou nás podporovat za každého stavu.

V Třinci nás čeká další těžká bitva. Co bude nejdůležitější?
Nesmíme je hlavně pustit do tlaku v útočném pásmu, naopak my chceme být týmem, který bude mít navrch. Nejedeme k nim přestát první třetinu, ale chceme si urvat výhru svou aktivní hrou. Chceme sérii otočit v náš prospěch. Věřím, že pokud budeme plnit pokyny našich trenérů, máme velkou šanci na úspěch.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek