27. 9. 2020 Daniel Ryl

Buchtele: Není čas sklápět hlavy

Sparta zamířila na led Mladé Boleslavi, kde v nedělním utkání doháněla čtyřgólové manko. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače utkání zdramatizovali dvěma góly, ale nakonec padli 2:4. "Věřím, že kdyby padl třetí gól, tak bychom utkání dotáhli do prodloužení.," mrzelo po utkání útočníka Jana Buchteleho.

Co rozhodlo o porážce v Mladé Boleslavi?
Na začátku zápasu jsme byli nepřesní. Boleslav trestala naše zbytečná vyloučení, pak za stavu 0:4 už se zápas těžko dohání. Tlačíte kárku do kopce. My jsme se snažili s výsledkem něco udělat, pozitivem jsou alespoň dva góly.

Co nám chybělo k tomu, abychom byli úspěšnější?
Chyběl nám důraz a drajv do branky, protože jsme žádné velké šance neměli. Musíme zapracovat na přesilovkách, protože z naší strany nebyly vůbec dobré.

Ve třetí třetině se zdálo, že jdete nahoru a dostali jste Mladou Boleslav pod tlak. Cítili jste to stejně?
Opticky se to možná zdálo. Když máte vysoký náskok, vždycky si více věříte a dovolíte si víc, než když je stav 0:0. Nepřikládal bych tomu velkou váhu, ale Boleslav se určitě začala bát. Věřím, že kdyby padl třetí gól, tak bychom utkání dotáhli do prodloužení. Góly jsme ale nedali.

Co vám řekli trenéři v kabině?
Trenéři se nás snažili udržet na pozitivní vlně. Za chvíli hrajeme znova, není čas sklápět hlavy. Extraliga teprve začíná, není důvod panikařit, ale bodový zisk po třech kolech jsme si určitě představovali jinak.

Máš za sebou dlouhou letní přípravu, jak se cítíš?
Kdybych neměl roušku, zaklepu na zuby. Po dlouhé době jsem absolvoval kompletní letní přípravu, za což jsem velmi rád. Věřím, že se to projeví v průběhu sezony.

Jak se vám hrálo před tisícovkou diváků?
Tady to ještě relativně šlo, protože hala je menší. Když hrajeme v O2 areně, je to samozřejmě bídný, protože jste v obrovské hale, kde sedí pár lidí rozsypaných po hale.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek