17. 2. 2019 Martina Nová

Buchtele: Zbytečné drama, ale důležité body

Pražané na chomutovském ledě vybojovali dva body za vítězství 3:2 v prodloužení, ke kterému velkou částí přispěl JAN BUCHTELE. Ten byl vyhlášen nejlepším hráčem Sparty, neboť je autorem druhého gólu sparťanů a také asistoval u Pechovy vítězné trefy. „Jeremie mi dobře přihrál, zatáhl jsem puk, poté jsem hledal Pecháčka před bránou a vystřelil jsem z první. Dívali jsme se, kde puk vypadne, měl ho mezi nohama. Byl jsem nejrychlejší, tak jsem ho vzal, dostali jsme se do přečíslení, se kterým jsme si už poradili,“ popisoval vítězný gól Sparty Buchtele.

Jak byste shrnul duel s Chomutovem?
Bylo to těžké utkání. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, dali jsme první gól. Oni poté zlepšili pohyb, což jsme předpokládali. Ve třetí třetině jsme zbytečně inkasovali dva góly, čímž jsme to zbytečně zdramatizovali, ale jsme rádi, že jsme to nakonec překlopili na naší stranu a vezeme odsud dva body.

Po čtyřiceti minutách jste vedli o dva góly, ale na začátku třetí třetiny Piráti srovnali…
Těžko se to hodnotí. V kabině jsme si říkali, že chceme stav 2:0 udržet co nejdéle, ale po čtyřech minutách už bylo vyrovnáno. Ve druhé třetině jsme měli hodně oslabení, možná nám to vzalo trochu síly, které pak mohly chybět. Nebylo to dobrý, báli jsme se, abychom vůbec nějaký body odvezli. Dokázali jsme se ale uklidnit, hra se srovnala a dotáhli jsme zápas do prodloužení.

1+1
Jan Buchtele proti chomutovským Pirátům zaznamenal dva kanadské body v podobě gólu a asistence.

Venku se vám v sezoně daří lépe než doma, už jste přišli na to, proč tomu tak je?
Upřímně nevím. Snažíme se hrát pořád stejně, ale doma jsme nucení více tvořit a nejdou nám tam přesilovky, v tom bude asi zakopaný pes.

Chomutov má poměrně silné přesilovky, vám se ale povedlo ubránit všechna oslabení v zápase…
Musím říct, že máme v poslední době dobrá oslabení proti každému soupeři. Není to o tom, že bychom zrovna ubránili Chomutov, ale daří se nám moc neinkasovat v oslabení. Nechci to samozřejmě zakřiknout, ale pracujeme v nich dobře.

Jste nakonec spokojení se ziskem dvou bodů?
Když se na to podívám globálně, tak můžeme být rádi za ty dva body. Vedení jsme ztratili úplně zbytečně, mohli jsme sice odvézt tři, ale také jsme nemuseli odvézt nic.

V úterý vás čeká domácí zápas s Olomoucí, která také bojuje o postupová místa, jaký je nyní výš cíl do závěrečných kol extraligy?
Jediný náš plán nyní je sbírat body a nedívat se na průběh, ale hlavně na konečný výsledek. Musíme si nyní hlídat hlavně zadní pozice, v kabině jsme si dali jasný cíl, za kterým jdeme, a musíme to splnit. Pokukujeme po šestce, ale sledujeme zejména to, co se děje za námi. Když budeme sbírat body, tak to bude jen dobře.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek