17. 1. 2017 Petra Pilbauerová

Byl to nejlepší zápas sezony, říká Pöpperle

Sparta slaví další zlomový úspěch v rámci Ligy mistrů, když po suverénním vítězství 4:0 zhasla všechny naděje švédských Växjö Lakers na postup do finále. To se tak zařadilo mezi ostatní soupeře, které se Spartě v průběhu aktuálního ročníku CHL podařilo zneškodnit, a nyní už zbývá pouze jeden. Brána do finále je otevřena a velký podíl má na tom i brankářská jednička sparťanů TOMÁŠ PÖPPERLE, který zneškodnil všech 25 soupeřových střel a z rozhodujícího semifinále si odnáší čisté konto!

Tomáši, nejprve velká gratulace k postupu do finále Ligy mistrů. Jak zní hodnocení tohoto úspěšného utkání z pohledu brankáře?
Myslím si, že jsme výborně odehráli střední pásmo a celkově se nám dnes na ledě dařilo. Celý zápas jsme odehráli velmi dobře. Všichni moc dobře víme, co bylo v sázce. Chtěli jsme to hrát a postoupit. Navíc jsme si ze Švédska přivezli vítězství, což na to mělo také vliv. Podle mého názoru je v kabině cítit, že se hraje zápas play off.

Po brance Lukáše Klimka došlo i na velkou šanci Lakers, kdy Josefsson ujel dol brejku a nastřelil brankovou konstrukci...
Tahle střela pro mě nebyla snadno čitelná. Hráč vyjel sám a zkoušel mi zakončit nad hlavu. Naštěstí pro nás trefil jen břevno, ale snažil jsem se to ustát. Byl to důležitý moment, protože je to velký rozdíl, když takhle důležitý zápas rozehrajete s vedením 1:0.

Jak velký signál jste tímto úspěchem vyslali svému finálovému soupeři, švédské Frölundě?
Určitě jsme ale zbytku Evropy ukázali, že nejsme tým, který by se něčeho nebo někoho bál. Máme potřebnou sílu, kterou jsme v semifinále názorně předvedli, a ve stejném stylu vstoupíme i do finále.

Jak probíhala vaše příprava na takhle důležitý zápas, když jste poslední ligové duely nechytal? 
Má příprava před zápasem byla dost ovlivněná mým zdravotním stavem. Ještě nedávno jsem se necítil zrovna nejlépe, tudíž jsme nechtěli nic riskovat. Bylo by to k ničemu, abych odchytal zápas, který by mi ještě přitížil. Možnost, že bych neodchytal semifinále proti Växjö, jsem si ale nepřipouštěl.

Všechny střely, kterými se Lakers pokoušeli zvrátit vývoj zápasu, jste dokázal zneškodnit. Navíc vám bylo po konci utkání uděleno ocenění pro nejlepšího hráče Sparty. Zdá se, že jste byl mužem činu v tomto zápase...
Soupeř měl nějaké šance, se kterými jsem se musel vypořádat, my ale hráli tak dobře, že jich bylo opravdu jen pár. Nebojím se říct, že jsme odehráli náš nejlepší zápas sezony. Pocit z postupu do finále Ligy mistrů je opravdu skvělý. Užívám si ho.

Co bylo podle vás rozhodující přísadou, která vám umožnila zvítězit, a to dokonce naprosto suverénně? 
Těžko říct, co bylo rozhodující. My jsme do obou semifinálových zápasů vstoupili s tím, že je zkrátka chceme vyhrát a možná i díky tomu jsme šli vítězství naproti. Hráli jsme výborně jak na ledě soupeře, tak před vlastními fanoušky. Jak jsem již řekl, tohle vše se pak podepíše i na atmosféře v kabině. Zkrátka v ní cítíme, že to všichni chceme vyhrát. Nechtěli jsme nic podcenit a nepřipouštěli jsme si, že je pro nás finále daleko. Brali jsme to úplně stejně, jako kdybychom hráli play off Tipsport extraligy.

Bohužel pro sparťanské fanoušky se finále Ligy mistrů odehraje ve Švédsku. Není to škoda i pro tým vzhledem k rekordní návštěvnosti, která vás do toho finále doprovázela?
Určitě je to škoda. Dneska se na nás přišlo podívat přes dvanáct tisíc lidí a jsem si jistý, že na finále bychom to tu zaplnili znova. Finále by se nám v O2 hrálo krásně. Nedá se ale nic dělat. Takhle je to zkrátka dané a všichni se s tím musíme smířit. Někteří fanoušci za námi přijeli i na semifinále do Švédska. Možná se rozhodnout vyrazit znova a podpořit nás tam i ve finále. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila