19. 2. 2016 Daniel Ryl

Bylo to tvrdé, ale ne zákeřné, chválí Forman

Výraznou postavou sparťanského vítězství na ledě Bílých Tygrů se stal útočník MIROSLAV FORMAN. Pětadvacetiletý střelec nejprve otevřel ve vlastním oslabení skóre zápasu a později přidal opět v početní nevýhodě třetí branku Pražanů. Svůj náskok si sparťané nakonec pohlídali a ze severu Čech si odvezli cenné vítězství 5:2, díky kterému ztrácí na první Liberec šest bodů. V závěru základní části se tak pokusí o dohnání svého soka. I díky svému útočník, jenž byl po utkání spokojený.

Skóre zápasu otevřel po deseti minutách právě Miroslav Forman, když ve vlastním oslabení ujel liberecké obraně a kličkou do forhendu překonal brankáře Lašáka. Předtím se však musel vypořádat s bránícím Ševcem. „Věřím si pokaždé,“ odpověděl na dotaz reportérky, zda si v souboji jeden na jednoho věřil. Zdravá sebedůvěra na něm byla během zápasu znát.

Miroslav Forman

Autor vedoucí branky byl překvapený, že se v této sezoně jednalo o první sparťanskou trefu v oslabení. „Mně to kluci potom říkali, že je to první gól v oslabení. Musím říct, že mě to trochu překvapilo, ale ta oslabení jsme od začátku sezony hodně zlepšili,“ pochvaloval si dravý útočník, kterému dávala za pravdu výborně zvládnutá oslabení.

V něm vstřelil svůj třetí gól, když využil bolestivé grimasy Jána Lašáka a trefil nestráženou svatyni Bílých Tygrů. „Neváhal jsem. Jsem hladový po gólech, byla odkrytá branka, takže jsem neváhal. Koukal jsem se po rozhodčích, ale když ukázal, že gól platil, nebylo co řešit,“ uvedl po utkání šťastný střelec, jemuž ovšem utekl hattrick. Formana však těšilo zejména cenné vítězství.

„Byl to klasický zápas play off, podle mého to splnilo veškerá očekávání,“ hodnotil po výhře 5:2. Mohla se na otevřené bitvě projevit i pohoda obou týmů? „Těžko říct, oba týmy předvedly dobrý výkon, ale pohoda byla spíš na naší straně.“ Také Forman se musel vypořádat s tvrdou hrou Severočechů, před novináři však odmítl, že by hráli zákeřně.

„Takové zápasy jsou vždycky vyhrocenější, nebylo to ale nic zákeřnýho.“ Pro Spartu byl páteční souboj ideální přípravou na důrazné play off. „Snažili se s tím něco udělat. Jsou to klasické věci, kdy to potřebujete něčím zlomit a potyčky jsou jednou z nich. My jsme se nenechali vyprovokovat, ale zároveň jsme si nic nenechali líbit,“ těšilo člena třetí útočné formace.

2
Forman dal v Liberci první dva góly Sparty v oslabení v této sezoně.

I vinou tvrdé hry Liberce nedohrálo několik sparťanů a svěřenci Josefa Jandače museli dohrávat v omezeném počtu. „Hrálo se ve větším tempu. Mně tohle vyhovuje, takže jsem s tím problém neměl,“ usmíval se před novináři autor dvou branek, jenž chválil také oba sparťanské brankáře. „Danny i Pepis mají na vítězství velký podíl, stejně jako celý tým. Všichni gólmani chytají výborně, dnes to bylo podpořené dobrou obranou, parádní výkon.“

Formanovy góly tak pomohly k vylepšení pozitivní bilance s Bílými Tygry. Může to být výhoda pro případný souboj v play off? „Play off je jiná soutěž, tohle případně řešit nebudeme. Bilanci máme sice dobrou, ale v play off to je o něčem jiném,“ uznal sparťanský útočník a vytáhl příklad z minulosti. „V minulosti už jsme měli několikrát dobrou základní část a potom to nedokázali potvrdit v play off.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek