19. 4. 2018 Jakub Borovský

Chceme to tu vyhrát, hlásí Kropáček z Ruska

V ruských městech Čeljabinsk a Magnitogorsk ve čtvrtek startuje mistrovství světa hráčů do 18 let. V týmu trenéra Davida Bruka je také sparťanský junior VOJTĚCH KROPÁČEK. „Hřiště i zázemí jsou parádní,“ pochvaluje si útočník Sparty Traktor arenu v Čeljabinsku.

Českým hokejistům se nepovedla generálka před samotným šampionátem, ve které padli s Běloruskem 2:4. Kropáček ale věří, že se tým z tohoto utkání poučí. "Po té prohře jsme si řekli o spoustě chyb, které jsme udělali a které jsme si možná ani neuvědomovali. Takže nám i tahle porážka může pomoct dál," myslí si.

K prvnímu utkání nastoupí čeští reprezentanti v pátek 20. dubna, kdy ve federálním derby vyzvou Slováky. Ti už mají premiéru za sebou. Přestože dokázali v utkání proti Finsku vyrovnat z 0:2 na 2:2, výhru 5:2 si nakonec připsali Finové. "Zápas jsme samozřejmě sledovali my i trenéři, kteří si Slováky nahrávali a udělají nám k tomu ještě speciální rozbor. Myslím, že připraveni budeme dobře," věří sparťanský útočník.

V základní skupině B se čeští hokejisté utkají kromě Slovenska a Finska ještě s domácími Rusy a také s Francií. Všechny čtyři duely odehrají na ledě Traktor areny v Čeljabinsku. "Hala je fajn. Kluziště je velké, musíme si na to zvyknout, protože jsme před tím hráli v Americe. Ale jinak je hřiště parádní, hotel je také pěkný. Jen trošku bojujeme s jídlem, ale s tím se vypořádáme," usmívá se.

A jaké jsou cíle české reprezentace? Kropáček bez přemýšlení vypálí jasnou odpověď: "Samozřejmě to celé vyhrát!"

FOTO: Ronald Hansel / Juniorský hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila