28. 10. 2020 Daniel Ryl

Chlapík: Rád bych si za Spartu ještě zahrál

Útočník Filip Chlapík se po třech extraligových zápasech v našem dresu zřejmě vrátí do zámoří, kde se dohodl na nové dvoucestné smlouvě s Ottawou. „Do pátku můžu trénovat ve Spartě, pak se uvidí. Byl bych šťastný, kdybych tu mohl odehrát ještě další zápasy,“ přiznal po podpisu nového kontraktu mladý útočník.

Existuje tedy naděje, že u nás ve Spartě ještě zůstaneš?
Do pátku můžu trénovat ve Spartě, pak se uvidí. S Ottawou jsme se dohodli narychlo, musel jsem podepsat smlouvu do tří dnů, takže agent musí ještě doladit další podmínky.

Takže je ve hře, že bys přece jen zasáhl do dalších zápasů?
Já jsem tomu otevřený. Jsem Spartě vděčný, že jsem v ní mohl trénovat a hrát. Byl bych šťastný, kdybych tu mohl odehrát ještě další zápasy, ale musí se domluvit všechny strany.

V Ottawě ses domluvil na dvoucestné smlouvě. Jsi spokojený, i když nevyšel jednocestný kontrakt?
Byl to náš plán, ale každý tým nabízí smlouvy jinak. Ottawa je dělá takhle. Když budu nahoře, není co řešit. Kdybych se ocitl na farmě, je to horší, protože peníze tam nejsou takové. Vsázím na to, že se udržím nahoře a místo si vybojuju. Na tom je dohoda postavená, abych měl vyšší kontrakt nahoře a nižší na farmě.

Vnímáš tuto sezonu jako klíčovou pro tvojí další kariéru v NHL?
Pořád je mi třiadvacet let, takže patřím k mladším hráčům. Nemusí to být nutně poslední smlouva, ale určitě je to rok, kdy bych měl do NHL proniknout a vybojovat si stálé místo. Beru to tak, docela se na to i těším, protože je to asi nejdůležitější sezona. Beru ji jako výzvu.

Parta v týmu je skvělá!

Jak sis užil první tři extraligové zápasy?
I když bylo minimum diváků, proti Liberci byla v obou zápasech super atmosféra. Bylo znát, že Liberec patří k nejlepším týmům, takže kvalita zápasů byla vysoká. V Karlových Varech už se hrálo bez diváků, takže to bylo takové divné, ale určitě mě kvalita extraligy příjemně překvapila.

Když se v budoucnu objeví vhodná situace k návratu do Česka, můžeme se na tebe těšit ve Spartě?
Nebavili jsme se o tom, ale mám to tak nastavené v hlavě. Na Spartu jsem chtěl i z důvodu, abych hrál doma a viděly mě hrát i babičky. Bohužel se to nepodařilo, ale zahrál jsem si před kamarády a rodinou, o čemž jsem vždycky snil. Sparta pro mě byla vždycky jednička, byl jsem tu spokojený i v době, než jsem odešel do Kanady. Když se budu vracet do Česka, rád půjdu do Sparty.

Když jsme spolu mluvili po tvém příchodu, říkal jsi mi, že si rád zahraješ pořádnou porci minut. Naplnila se tvá přání?
Určitě. Trenéři mi nechtěli první zápas naložit tolik minut, protože jsem hrál po dlouhé době. Byl jsem rád, že mi dali prostor. I když se nevědělo, jak dlouho tady budu, hrál jsem hodně minut. Doufám, že jsem jim to alespoň nějak vrátil a týmu pomohl. Věřím, že si ještě nějaké zápasy zahraju.

Trénovat v partě je navíc rozhodně lepší, než se dřít sám, nebo ne?
Parta je tady suprová! Byl jsem vždycky zvyklý na mladší kolektiv, ale ve Spartě tak mladý není. I tak mě kluci vzali suprově, za což jsem strašně rád.

Jak si užíváš každodenní Winter Classic tréninky pod širým nebem v Dobříši?
(směje se) Vzhledem k situaci je to skvělé řešení. Nikoho samozřejmě nebaví dojíždět a trénovat v takových podmínkách, ale nedá se nic dělat. Jsme šťastní, že jsme alespoň na ledě. Je to lepší, než chodit do posilovny.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli