9. 1. 2018 Šimon Tittel

Chodíme do zápasů ustrašeně, ví brankář Laco

Na konci uplynulého kalendářního roku vyměnil brankář JÁN LACO chomutovský dres za sparťanský. Nyní se proti svému bývalému zaměstnavateli poprvé postavil. „Chomutovskou kapitolu jsem už uzavřel," tvrdí slovenský gólman. Nakonec ale zásluhou proměněného trestného střílení v závěrečné třetině slavili Severočeši - Sparta podlehla Chomutovu 2:3.

Do Sparty jste přišel z Chomutova před nedávnem. Jaké bylo proti němu nastoupit?
Tak samozřejmě tam byla velká motivace, ale chomutovskou kapitolu jsem už uzavřel. Teď jsem ve Spartě a co bylo, bylo. Chtěli jsme určitě vyhrát, bohužel jsme začali velmi špatně. Naše hra byla hodně statická.

Jak se vám chytá proti hráčům, které znáte? Je to pro brankáře výhoda?
Víte, myslím si, že je to spíše i nevýhoda. Znám sice nějaké jejich návyky, ale v zápase pak udělají něco jinak a celé je to k ničemu. Navíc oni zase znají mě.

Trestné střílení proti vám proměnil Roman Chlouba. Překvapil vás tím zakončením?
Ano. On vždycky něco zkoušel už na tréninku a nevěděl jsem, co zkusí tentokrát. Byl to rozhodující okamžik a mě to mrzí, protože jsme mohli pomýšlet na nějaký ten bodík.

Čekal jste při některé z branek, že soupeř bude střílet jinak?
Při prvním gólu tam měl (Koblasa) spoustu času a trefil to k tyčce, tam nebylo moc co řešit. U druhého jsme udělali chybu. Oni si to tam nějak hodili a zakončili. Byly to góly z takových rychlých akcí. Zrovna tady nerozhodovalo, jestli máte ty hráče přečtené.

Bylo frustrující, že obdržené góly přišly ve chvílích, kdy jste Chomutov poměrně tlačili?
Tak samozřejmě to vždycky zamrzí. I když první třetina z naší strany vážně nebyla dobrá. Neodehráli jsme ji kvalitně, pořádně jsme začali až od druhé části.

V čem bylo utkání rozdílné oproti předchozímu v Mladé Boleslavi? Tam jste v průběhu také prohrávali o dvě branky...
Byly to zápasy o prvních třetinách. Jdeme do toho nějak ustrašeně a nevíme, co od toho máme čekat. Potom to musíme dohánět. Navíc ta mužstva mají skvělé defenzivy, takže se nám do zápasů špatně vrací.

Vy jste si dovolil jednu riskantní přihrávku, kdy jste si prohodil puk mezi nohama. Vyplynulo to ze situace?
Na forhendové straně nikdo nebyl. Byl to risk, ale někdy je riskovat třeba a vyzkoušet i takové věci.

Připomínal vám tento duel už ty, které se hrají v play off?
Když se podíváte na tabulku kolem nás, tak je hodně vyrovnaná. Všechny tyto lednové zápasy jsou jako play-off. Je to strašně nabité.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek