24. 3. 2017 Petra Pilbauerová

Čtyřgólový Pšenička: Za branky vděčím týmu

Týmové a individuální statistiky v úvodním zápasu finálového turnaje mladších dorostenců zajásaly, tedy alespoň na straně Sparty. Ta své brněnské protějšky slupla doslova jako malinu, když do jejich branky naservírovala deset přesných střel. Zejména čtyři góly ONDŘEJE PŠENIČKY se výrazně podepsaly pod vítězstvím Sparty v konečném poměru 10:2.

Ačkoli brněnská Kometa porazila Spartu ve čtvrtfinále play off TELH, na všech frontách zdaleka vyhráno nemá. Mnohé o tom svědčí i zápas jejího mladšího dorostu proti svému soupeři z pražských Holešovic. Mladí sparťané své síly s týmem Komety Brno v této sezoně ještě nepoměřili. Premiérového a zároveň posledního střetu se dočkali až na samotném sklonku sezony při momentálně probíhajícím finálovém turnaji. Brněnští hokejisté v něm schytali rovných deset branek.

Čtyři z nich vstřelil mladík s často skloňovaným jménem. Ondřej Pšenička, který je zároveň od konce základní části druhým nejproduktivnějším hráčem družiny trenéra Jaroslava Nedvěda. "Dojmy jsou určitě pozitivní. Byla to taková naše forma odplaty za A-tým, takže jsme si to užili. Vstřelili jsme deset branek, podle mě to nemohlo dopadnout lépe," řekl neskrývaje radost. 

Teprve šestnáctiletému útočníkovi však neschází ani tolik potřebná skromnost. Jak sám přiznal, na jeho čtyřech přesných trefách se podíleli i spoluhráči, čehož si velmi cení. "Abych řekl pravdu, na gólech má svoji zásluhu celá lajna. Skvěle si to nahráváme. Branky jsem vstřelil díky spoluhráčům. Jsem za ty přihrávky rád," přiznal v pozápasovém rozhovoru mladý střelec. 

10

Deset vstřelených branek proti Kometě. Mladší dorost nemohl turnaj odstartovat lépe.

Jak již bylo řečeno v předchozích odstavcích, pro mladší dorostence byla Kometa velkou neznámou. A stejně tomu bylo i naopak. Brněnští nevěděli, co mohou očekávat od Sparty. "Nehrálo se mi proti ní dobře. Soupeř se vytasil s nepříjemným stylem hokeje, hodně nás osekával. O to víc jsem ale rád, že jsme to zvládli," odtajnil Pšenička. Situace začala být vážná, když se Kometa po první přestávce přihnala s vyrovnáním na 2:2.

"Byl to pro nás velký šok. Přišel jeden gól a pak hned další. Bylo to nepříjemné a od toho se odvíjely následující minuty. My pak hráli hlavně z obrany, věděli jsme, že naše šance přijdou, a taky že přišly," popsal nelehkou situaci svěřenec Jaroslava Nedvěda. A co Kometu vlastně umlčelo? Využitá přesilovka. A nejenom jedna, dohromady byly celkem tři. "Přesilovou hru nacvičenou máme, ale nějakou zvláštní taktikou nedisponujeme. Snažíme se co nejvíc střílet a každý z nás má během početní výhody určitou roli, které se musí držet," řekl Pšenička.

Druhý ze tří závěrečných utkání je na programu v sobotu 25. března od 15.00 hodin. Sparťanští favorité se utkají s Plzní, které mají také co vracet. Tentokrát jde o nevyřízené účty z posledního vzájemného zápasu, ve kterém Plzeň Pražany porazila. "Budeme jí to chtít vrátit. Těším se na ni jako na kterýkoli jiný zápas play off. Nebude to lehké, tak doufáme, že nám to znovu vyjde," věří mladičký sparťan. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek