7. 7. 2018 Petr Pavlík

Čtyři sparťané v mládežnických reprezentacích

Hlavní část suché přípravy mládežníkům Sparty nedávno skončila, ale někteří z nich si během vyhrazeného volna budou plnit reprezentační povinnosti. Nově složené trenérské štáby národních týmů totiž nominovaly do svých výběrů i několik sparťanů. V následujících týdnech se na mezinárodní scéně představí v rámci kempů a přípravných zápasů s evropskými celky čtyři zástupci rudého "S".

Sparťanská účast v mládežnických reprezentacích

Výběr U20 – přípravné zápasy se Švýcarskem a Finskem

Česká dvacítka zahájila přípravu na novou sezonu přípravným kempem v uznávané salcburské akademii. Nyní staronový kouč Václav Varaďa spolu se svými kolegy Alešem Krátoškou a Patrikem Eliášem povolal další svěřence, kteří budou mít šanci porvat se o místo v sestavě. V termínu od 13. do 17. července se stejně jako loni v Brně uskuteční přípravný kemp, jehož náplň vyvrcholí dvěma přípravnými zápasy proti Švýcarsku. V kádru figurují i dva bývalí sparťané Ostap Safin a Jan Kern, kteří aktuálně působí za mořem. Druhá akce je pak v plánu od 20. do 25. července ve finském Vierumäki, kde česká dvacítka změří síly s domácími Finy.


Výběr U19 – Turnaj čtyř zemí v Curychu

Reprezentační devatenáctka bude mít také hodně napilno, jelikož ji na konci července čeká ostrá prověrka v podobě Turnaje čtyř zemí v Curychu, před níž však ještě bude na programu přípravný kemp v Litoměřicích. Akce se koná od 21. do 28. července a Sparta v ní bude mít zastoupení. Hlavní trenér David Bruk společně s Rostislavem Vlachem a Miroslavem Přerostem nominovali extraligou protřelého Lukáše Rouska.


Výběr U18 – dvě přátelská utkání proti Švýcarsku

Novou misi u mládežnické reprezentace do osmnácti let nastartuje někdejší hlavní kouč seniorského národního týmu Alois Hadamczik, před nímž stojí velká výzva. K ruce mu budou dva bývalí vynikající hokejisté Radek Bělohlav a Marek Židlický. Od 19. do 25. července bude osmnáctka trénovat v Třemošné a poté odcestuje do Romanshornu, kde jí čeká dvojzápas se Švýcarskem. Do finální nominace se také probojovali exsparťané Marcel Barinka, Erik Čermák a také obránce Martin Haš působícího ve finském Tampere. Z nynějších řad sparťanské mládeže zaujme místo mezi třemi tyčemi gólman Jan Škorpík.


Výběr U17 - tři zápasy proti švýcarské reprezentaci

Takřka stejný herní program mají v plánu hráči a realizační tým české sedmnáctky. Lavičku čtvrté nejstarší mládežnické kategorie pro příští sezonu dostal na starost kouč Karel Beran. Přípravný kemp v Třemošné a tři po sobě jdoucí přípravné zápasy se Švýcarskem v Romanshornu se budou hrát v termínu od 15. do 21. července. V zápasech by neměl chybět obránce Marek Bláha a také sparťanský novic Michael Krutil.


Obsazení sparťanů v mládežnických reprezentacích

  • U19 - Lukáš Rousek (19 let), útočník
  • U18 - Jan Škorpík (17 let), brankář
  • U17 - Marek Bláha (16 let), obránce; Michael Krutil (16 let), obránce

Foto: Juniorský Hokej

Sparťané na srazu reprezentace U18 minulý týden v Kravařích

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek