3. 2. 2018 Petr Pavlík

Další boj o body! Sparta jede do Liberce

Po porážce v Hradci Králové sparťany čeká tentokrát tuhý boj na ledě houževnatých Bílých Tygrů z Liberce. Svěřenci trenérů Františka Výborného a Radima Rulíka na severočeský celek aktuálně ztrácejí pouhý jeden bod v tabulce a situace kolem desátého místa bude zajímavá až do finálního extraligového kola. Utkání o veledůležité body startuje v Home Credit Areně v 16.00 hodin!

Tygři klopýtli, ale jejich šance na play off stále žije

Liberečtí neprožívají sezonu snů, nicméně v poslední době dokázal tým z Podještědí pořádně zabrat a stoupá tabulkou nahoru. Tygří krasojízda započala 19. ledna, od té doby Liberec prohrál pouze dva duely. V domácím čtyřboji byli Pešánovi svěřenci takřka nekompromisní a se svými soupeři rozhodně v rukavičkách nezacházeli. Vše odstartovalo výhrou nad Litvínovem 5:1. A když Liberečtí smetli Zlín vysoko 7:0, vyšlápli si také na brněnskou Kometu poměrem 6:2.

Veleúspěšné počínání libereckých Tygrů mělo také svoje pokračování. Přesně za tři dny přijela do Home Credit Areny Olomouc a ani ta nezastavila rozjetou libereckou mašinu. Ukazatel skóre se zastavil na čísle 3:0 a brankář Romann Will mohl s fanoušky oslavit další vychytanou nulu v extralize. "Zápas to byl extrémně těžký. Olomouc hraje výborně po celou sezonu. Je vidět, že jsou sebevědomí, hrají nahoře v tabulce. Byl jich ze začátku plný led. Jsem rád, že jsme ten jejich úvodní tlak přečkali a že jsme zápas dotáhli do vítězného konce," řekl bezprostředně po utkání liberecký gólman.

Následně se Tygři po dlouhé době vydali okusit venkovní kluziště do Mladé Boleslavi. A opět střelecky řádili! Hosté o svém triumfu 3:0 rozhodli v prvních 13 minutách, kdy se postupně trefili Bakoš, Derner a skóre uzavírající Jelínek. Svoji formu se snažili Liberečtí přivézt také zpět do svého stánku, když hostili Třinec. Tentokrát se však neprosadili a prohráli 0:4. O pokus vrácení se na vítěznou vlnu usilovali v Chomutově, odkud si po porážce 1:2 v prodloužení odvezli alespoň bod.


LIBEREC VS. SPARTA ŘEČÍ ČÍSEL:


Vzájemné zápasy? Více štěstí v nich mají Pražané

První vzájemný duel Sparty s Libercem se datuje do 8. kola české nejvyšší soutěže. Sparťané přivítali Tygry na svém ledě a fanoušci, kteří přišli do pražské O2 areny, nemuseli litovat cesty. Domácí Pražané totiž nasázeli svému protějšku sedm branek a zvítězili 7:1. Ovšem druhé střetnutí bylo už úplně o něčem jiném. Pro Františka Výborného se jednalo o třetí zápas po jeho restartu na sparťanské střídačce, ale ani to nepřineslo Pražanům štěstí. 

V Liberci vypukla mocná přetahovaná o výsledek, ze kterého nakonec lépe vzešel domácí Liberec. Pražané sice brali bod, přesto prohráli 4:5 v prodloužení. Dosavadní poslední měření sil v Praze dopadlo zase lépe pro sparťany. Domácí borce řídil svým hattrickem v utkání Richard Jarůšek a Pražané dokráčeli k výhře 3:0.


Sestavy z posledního zápasu:

Bílí Tygři Liberec: Will – Pyrochta, Derner, Kolmann, Šmíd, Maier, Jánošík – Bakoš, Jelínek, Krenželok – Ordoš, Bližňák, Kvapil – Lakatoš, Redenbach, Jašek – Stránský, Vlach, A. Dlouhý. Trenér: Filip Pešán.

HC Sparta Praha: Laco – Michálek, Pavelka, Kalina, Mikuš, Voráček, Ďaloga – Klimek, Pech, Forman – Buchtele, Černoch, Řepík – Kudrna, Vrána, Jarůšek – Kumstát, Reichenberg, Uher – Rousek. Trenér: František Výborný.

FOTO: www.hcbilitygri.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek