24. 10. 2019 Petr Pavlík

Další zápas venku, sparťané jedou na Hanou

Naši hokejisté mají za sebou úspěšně zvládnutý trojboj na domácím kluzišti, nyní je čeká další výjezd. Sparťané tentokrát zavítají do Olomouce, kde při poslední návštěvě zvítězili s nulou v zádech. Náš tým nejenom, že v posledních zápasech nasbíral hodně bodů, ale také drží šňůru sedmi vyhraných zápasů v řadě. Zápas startuje pátek 25. října v 18:00 hodin.

Sparťané jsou na koni, vyhráli sedmkrát v řadě

Svěřenci trenéra Uweho Kruppa střídali v prvních zápasech nové sezony výhry a prohrami, v současné době však zapisují pouze zelená čísla. Sparťané totiž aktuálně drží sedmizápasovou sérii výher, která je katapultovala až na průběžné třetí místo v extraligové tabulce. Před nimi se nachází pouze vedoucí Kometa Brno a Oceláři z Třince, kteří však mají o dva odehrané zápasy více.

Naši hokejisté si před dvěma týdny převezli své počínání také na domácí led, kde přivítali tři soupeře. Proti Litvínovu a Pardubicím z toho byli pokaždé vydřené dva body, v posledním zápase s karlovarskou Energií se fanoušci společně se svým týmem mohli radovat už z plnohodnotného vítězství za tři body.

Vítězství nad Karlovými Vary se přitom nerodilo vůbec lehce. Sparťané ještě po první třetině prohrávali o gól, v dalším průběhu však pěti zásahy překlopili vývoj zápasů na svoji stranu. U cenné výhry byl také Lukáš Rousek, autor dvou sparťanských gólů. "Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb. Na ledě to bylo znát. Dali jsme góly a to nás nakoplo," přiznal jeden z klíčových postav napínavého duelu.

Svůj druhý zápas v dresu Sparty si navíc odbyl Milan Jurčina, který stejně jako výše zmiňovaný talent přispěl k výhře dvěma góly. "Ztráceli jsme hodně puků ve středním pásmu, oni toho využili. Kluci vepředu začali víc bruslit a dali góly. Do každého zápasu jdeme s tím, že ho prostě chceme vyhrát. Nesmíme se uspokojit," upozorňuje novic ve sparťanské sestavě.


Olomouc získala zvučnou posilu, přišel Olesz

Vedení hanáckého klubu v létě provedlo v kádru několik malých změn. Dres Kohoutů už neobléká útočník Miroslav Holec nebo Bruno Mráz. Tým se musel vyrovnat se ztrátou obránců Robina Staňka i nadějného Jakuba Galvase. Útočník Aleš Jergl navíc zavítal za lepším do Hradce Králové.

V létě tak přišli jiní hráči, kteří mají nahradit své předchůdce. Ze Zlína dorazil Tomáš Valenta, z Havířova se pak vrátil Alex Rašner. Zajímavé angažmá u Hanáků prožívá také Marek Hecl nebo exsparťan Lukáš Klimek. Nejvýraznější posilou do útočných řad je pak Rostislav Olesz.

LETNÍ ZMĚNY V KÁDRU OLOMOUCE:

PŘÍCHODY ODCHODY
Marek Hecl (Ú, HK Dukla Trenčín - SVK) Aleš Jergl (Ú, Mountfield HK)
Lukáš Klimek (Ú, HC Sparta Praha) Miroslav Holec (Ú, ČEZ Motor České Budějovice)
Alex Rašner (AZ RESIMODO HAVÍŘOV) Jakub Galvas (O, Jukurit - FIN)
Tomáš Valenta (PSG Berani Zlín) Bruno Mráz (Ú, HKM Zvolen - SVK)
Rostislav Olesz (Ú, HC VÍTKOVICE RIDERA) Robin Staněk (O, HC Dukla Jihlava)

Hanáci měli dobrý vstup, pak přišla krize

Olomoučtí hokejisté vstoupili do nového ročníku celkem slušně, v prvních šesti duelech jen dvakrát prohráli. Na konci září však přišel menší útlum, ze kterého se Kohouti vymanili až v posledním zápase v Litvínově. Z Podkrušnohoří si přivezli domů všechny tři body a ukončili pětizápasovou sérii porážek.

Věděli jste, že...

5
Sparťané vyhráli v Olomouci posledních pět vzájemných duelů!

Našim hráčům se na Olomouc dlouhodobě celkem daří, i když v únorovém vzájemném duelu vyhrál právě tým z Hané. V posledních sedmi zápasech, které ovládl náš tým, vstřelil pokaždé svému soupeři alespoň tři branky.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek