5. 10. 2019 Petr Pavlík

Další zastávka, sparťané míří do Boleslavi

Série venkovních zápasů pokračuje, náš tým tentokrát zavítá do Mladé Boleslavi. Na tamním ledě v předchozích čtyřech zápasech ukořistili dvě výhry. Naposledy se oba týmy střetly v přípravném období, kdy byl šťastnější náš soupeř. Reputaci si mohou naši hráči napravit v prvním vzájemném extraligovém duelu, který začíná v neděli ve ŠKOENERGO ARÉNĚ od 18:30 hodin.

Sparťané zabrali, po dvou porážkách přišlo vítězství

Naši hokejisté v úvodu své jízdy po venkovních stadionech nevynikali svou ofenzivní silou ze začátku sezony a dvakrát prohráli. Nejprve přišlo zaváhání na ledě brněnské Komety a poté padli ve vyrovnaném duelu v Hradci Králové. Nedařilo se především střelecky, sparťané v součtu vstřelených branek za uplynulé dva zápasy rozvlnili síť pouze dvakrát.

Svoje počínání naši hráči napravili v sedmém kole na ledě Karlových Varů, které chtěly před svým publikem ukončit sérii tří porážek v řadě. A lépe se dařilo svěřencům Uweho Kruppa, kteří šli v první třetině zásluhou Lukáše Pecha do vedení. Karlovarští sice srovnali krok, ale sparťané nenechali nic náhodě a čtyřmi přesnými trefami prakticky rozhodli už ve druhé dvacetiminutovce a uloupili z ledu soupeře všechny tři body.

Hlavním pozitivem byl zejména návrat střelecké formy, když brankáře Karlových Varů dokázali sparťané překonat hned pětkrát. "Ze začátku to bylo z obou stran opatrné, pak se začaly střídat šance a hra se rozjela. Uklidnily nás výborně zahrané přesilovky a vzadu výborný Matěj Machovský, který pomáhal hodně s rozehrávkami a v obraně," komentuje asistent hlavního kouče Jaroslav Nedvěd. Do týmu se navíc vrátili po zranění obránce Tomáš Dvořák a útočník Jiří Černoch. Rychle se dokázal zotavit také forvard Jiří Smejkal, který sice v Hradci zápas nedohrál, ve Varech už se postavil do nově složeného útoku po boku Vladimíra Růžičky a Roberta Říčky.

Do zápasu by mohl poprvé nastoupit útočník David Tomášek, poslední letošní posila týmu. Ten hned v pátek naskočil do tréninku a snažil se udělat co nejvíce pro to, aby si už v neděli zahrál v dresu, který naposledy oblékl v mládežnických kategoriích. "Vracím se do míst, kde jsem začínal. Pamatuji si, jak jsem se jako malý kluk chodil dívat na áčko. Je to speciální pocit a rozhodně jsem za to moc rád," uvedl po svém návratu. "Klub je určitě silný, o tom jsem přesvědčený. Jde jen o to, aby vše začalo do sebe správně zapadat, každý si našel svou roli. I pro mě to bude veliká výzva, která mě motivuje," prohlásil ve svém prvním sparťanském rozhovoru Tomášek.


Bruslařům odešel trenér, přišel tahoun Ševc

Boleslavský klub se po sezoně rozloučil s několika hráči, mezi kterými byli obránce Jiří Říha, útočník Dominik Pacovský nebo další forvard Tomáš Knotek. Kariéru ukončil také bývalý sparťanský bek Jan Hanzlík. Na listině odchozích hokejistů se objevil i další exsparťan Martin Látal nebo slovinský reprezentant Sabahudin Kovačevič.

Vedení na odchody reagovalo angažováním Jana Stránského nebo Davida Ciencialy. Do obrany přišli zvuční zadáci Mitchell Fillman a Marek Hrbas včetně s Martinem Ševcem. Svoje další angažmá v české soutěži si navíc kroutí mladý forvard Adam Zbořil. Kormidlo boleslavské střídačky převzal po Miloslavu Hořavovi jeho dosavadní asistent Radim Rulík, jenž má k ruce stávajícího a zkušeného Pavla Pateru.

LETNÍ ZMĚNY V KÁDRU MLADÉ BOLESLAVI:

PŘÍCHODY ODCHODY
David Cienacila (Ú, HC Oceláři Třinec) Jan Hanzlík (O, konec kariéry)
Mitchell Fillman (O, ČEZ Motor České Budějovice) David Němeček (O, Lukko - FIN)
Jan Stránský (Ú, Piráti Chomutov) Jiří Říha (O, HC VERVA Litvínov)
Martin Ševc (O, Bílí Tygři Liberec) Dominik Pacovský (Ú, neznámo)
Adan Zbořil (Ú, HC Nové Zámky) Tomáš Knotek (Ú, HC Energie Karlovy Vary)
Sabahudin Kovačevič (O, HC Energie Karlovy Vary) Lukáš Volf (Ú, VHK Vsetín)
Marek Hrbas (O, Amur Chabarovsk - KHL) Martin Látal (Ú, HC Dynamo Pardubice)

Martin Procházka (Ú, VHK Vsetín)

Oldrich Kotvan (O, Bílí Tygři Liberec)

Boleslavští pálí ostrými, v tabulce jsou první

Kdo by čekal, že právě Mladá Boleslav bude po sedmém kole nového ročníku na průběžném prvním místě extraligové tabulky. Bruslaři se mohou pyšnit šesti výhrami, pouze na ledě Bílých Tygrů prohráli těsně 3:4. Kromě toho však Severočeši zapisují samé výhry, čtyřikrát se radovali po šedesáti minutách, dvakrát brali výhru v prodloužení. Naposledy Boleslavští vyzráli na litvínovskou Vervu poměrem 5:1.


Věděli jste, že...

1
Sparťané při posledních dvou výhrách na ledě v Boleslavi inkasovali pouze jednu branku.

Naši hokejisté se za poslední dvě sezony radovali z výhry v Mladé Boleslavi pouze dvakrát. Nejprve v ročníku 2017/2018 zde zvítězili 4:1, v minulé sezoně pak po přesném zásahu Jiřího Smejkala tím nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek