26. 11. 2019 Petr Pavlík

Další zastávka venku! Sparta vyráží do Vítkovic

Obléct výstroj a znovu do akce! Naši hokejisté pokračují po návštěvách venkovních stadionů a před nimi stojí další těžká výzva. Sparťané do Vítkovic zavítají podruhé v této sezoně a v říjnové návštěvě ukradli svému soupeři tři body. Udrží náš tým skvostnou bilanci šesti výher v řadě? Druhé vzájemné střetnutí s ostravským týmem začíná na ledě OSTRAVAR ARÉNY od 17:30 hodin. Zápas o důležité body do tabulky bude přímým přenosem vysílat televizní stanice ČT Sport.

Sparťané drží první místo, Machovský čaroval

Pražané pokračují v dobrých výkonech a sbírají body v našlapané extraligové tabulce. Naposledy svěřenci trenéra Uweho Kruppa uspěli na ledě Mladé Boleslavi, kde brankář Matěj Machovský udržel čisté konto a výraznou měrou přispěl k výhře 1:0 po samostatných nájezdech. V nich vychytal všech pět nájezdníků na domácí straně a naopak jeho spoluhráč Michal Řepík byl jediným, kdo dokázal vyzrát na mladoboleslavského Gašpera Krošelje.

“Hodně se napadalo, byl to hokej nahoru dolu. Kluci hodně přihrávali, nebylo moc přečíslení, ale byl to atraktivní hokej,“ okomentoval duel na ledě Bruslařů hrdina sparťanského brankoviště. Jeho tým kromě zmíněného vítězství dosáhl na metu šesti výher v řadě a nyní bude útočit na další. První utkání ve Vítkovicích Kruppovi svěřenci vyhráli přesvědčivě 5:1.


Vítkovice potřebují impuls, nefungují přesilovky

Vítkovičtí hokejisté nejsou zatím v tabulce tam, kde by si sami představovali. Hlavní trenér Jakub Petr stále hledá optimální složení svých útočných formací a Ostravané zatím nedokázali najít ten správný způsob hry. Od startu nové sezony vyhráli pouze čtyřikrát v základní hrací době a poslední úspěch vítkovických borců za tři body se datuje ještě do druhé poloviny října, kdy porazili na svém ledě aktuálně předposlední Litvínov poměrem 2:0.

Ridera po výprasku od plzeňských indiánů klesla v tabulce na desáté místo, kde má nyní dvoubodový náskok na jedenáctou Olomouc. Vítkovicím zatím nefungují přesilové hry, které jsou druhé nejhorší v lize. Poslední jsou už jen Pardubice, které mají procentuální úspěšnost pod deset procent. „Přesilovky? Tam si nemusíme nic namlouvat. Nezaložili jsme ani útočnou akci. Z naší strany tam byla snad jediná šance a to bylo vše,“ nešetřil kritikou útočník Jan Schleiss.


Sparta má formu, ve Vítkovicích řádila

Sparťané navštívili Vítkovice už v říjnu, kam jeli s dobrou náladou po předchozím duelu ve Zlíně. Po bezbrankové první třetině šli v sedmadvacáté minutě do vedení domácí, ale hned o minutu později vyrovnal obránce Adam Polášek. Naši hokejisté v dalším průběhu utkání otočili zápas na svoji stranu a výrazně k tomu přispěl slovenský forvard Andrej Kudrna, jenž zaznamenal dvě trefy. Sparťané už žádné vážnější komplikace nepřipustili a v poklidu dokráčeli k další tříbodové výhře 5:1.


Věděli jste...

5
Sparťané v posledním utkání na ledě Vítkovic vstřelili pět branek.

Sparťané vyhráli naposledy ve Vítkovicích za tři body 31. ledna 2016. Tehdejší výhru 3:2 vystřelil útočník Tomáš Netík a zařídil svému týmu velmi cenné vítězství. Na další tříbodový úspěch naši hráči čekali do letošního října, kdy prolomili smůlu a dobyli ostravský led. Další zisk mohou přidat v nadcházejícím duelu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek