25. 8. 2020 Marek Táborský, Daniel Ryl

David Němeček zpevní obranu Sparty

Novou posilou našich obranných řad se stává urostlý obránce DAVID NĚMEČEK. Téměř dvoumetrový tvrdý bek s reprezentačními zkušenostmi podepsal smlouvu na nadcházející sezonu.

„Získáváme velice kvalitního defenzivního obránce, jehož hlavní devízou je nejen tvrdost a důraz, ale také dobré bruslení. Na jeho příchodu měl velký podíl trenér Miloslav Hořava, který jej dobře poznal v Mladé Boleslavi. Je to zároveň i charakterově skvělý kluk, který dobře zapadne do naší kabiny,“ uvedl sportovní ředitel Petr Ton. V pětadvaceti letech má před sebou stále i reprezentační potenciál, v dresu národního týmu se objevil i v minulé sezoně,“ dodává Ton.

Mladý obránce přiznal, že nad přestupem do Sparty dlouho nepřemýšlel. "Nabídka od Sparty se těžko odmítá, byl jsem za ni rád, proto jsem ji přijal," uvedl v rozhovoru pro klubový web David Němeček.


PROFIL DAVIDA NĚMEČKA:

Kariéra plzeňského odchovance začala stoupat právě ve Škodovce, ve které se David Němeček probojoval až do mládežnických reprezentací. Důrazný obránce si v dorosteneckém věku vyzkoušel také dvě sezony v OHL a WHL, po kterých se jako nedraftovaný vrátil do Evropy. Účastník dvou juniorských šampionátů a jednoho mistrovství světa do 18 let však nezamířil na západ Čech, nýbrž na chladný sever do finského Turku.

Český krajánek byl oporou juniorky místního TPS, se kterou získal jakožto zástupce kapitána mistrovský titul. V tradičním klubu naskočil i do čtyř zápasů finské ligy, kde si zahrál s legendárním Petterim Nummelinem i současným hvězdným útočníkem Mikkem Rantanenem. Po roční anabázi v americké USHL, kde zaujal zejména 102 trestnými body v 60 zápasech, se Němeček definitivně vrátil do Evropy. Tentokrát zamířil do rodné Plzně, ze které však po jedné sezoně přestoupil do Mladé Boleslavi.

Hokejový cestovatel odehrál u Bruslařů dvě sezony, během kterých se propracoval do širšího kádru české reprezentace. I proto zaujal v zahraničí, přesněji řečeno opět ve Finsku, kde se dohodl s Lukko Rauma. V nedokončené sezoně SM-liigy odehrál 38 zápasů s bilancí osmi přihrávek, ale v srpnu 2020 se opět stěhoval. Mladý reprezentant se dohodl na smlouvě se Spartou.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek