24. 1. 2022 Petr Pavlík

Domácí série pokračuje, přijede Litvínov

Náš tým v krátkém sledu pokračuje dalším zápasem na domácí půdě. Sparťané v úterý 25. ledna od 18.30 hodin přivítají Litvínov, který je v tabulce za námi o pouhých pět bodů. Bitvu dvou sousedů v tabulce můžete sledovat v přímém přenosu na stanici Hokejka TV.

Voženílkova premiérová trefa k výhře nepomohla

Sparťané v předchozím utkání nestačili na kladenské Rytíře, kterým podlehli těsně 2:3. Přitom náš tým vedl už ve čtvrté minutě zásluhou Daniela Voženílka, pro kterého se jednalo o vůbec první branku v našem dresu. Ve druhé třetině přispěchal s odpovědí na vyrovnávací gól Kladenských Roman Horák, ale hosté dvěma přesnými zásahy skóre otočili a rozhodli.

“Bylo to pro nás těžké, měli jsme hodně šancí. V poslední době se trochu střelecky trápíme, o to víc je porážka frustrující,“ komentoval autor prvního gólu. „Těžko říct, bohužel se v tom plácáme pořád dokola. Měli jsme hodně šancí, naši hráči z první formace se mohli několikrát prosadit. V posledních dnech jsme prožili utahané období, snad bude zápasů co nejvíc. Máme šanci na to, abychom porážky odčinili. Týmy bojují o každý bod, věřím, že se dobře připravíme,“ dodal Voženílek.

Litvínovští bojují o lepší pozici v tabulce

Verva aktuálně prožívá bodově vcelku vydařené období. Litvínovští hokejisté z posledních pěti duelů zvítězili třikrát a stíhají své sousedy v tabulce. Svěřenci Vladimíra Růžičky si vyšlápli na Vítkovice, kterým nadělili hned šest branek a po zásluze si odvezli domů cennou výhru 6:1. Hattrickem přispěl k vítěznému triumfu útočník Petr Straka, jenž přišel do Litvínova před startem aktuální sezony.

V utkání jsme velice dobře bránili, soupeře jsme přehráli a výborně nám zachytal gólman. Podařilo se nám vstřelit hodně gólů a začali jsme pomalu odskakovat. Neustále jsme si šli za vítězstvím. Rozhodla třetí třetina. Vítkovice šláply do pedálu, otevřely hru a my jsme začali dávat další branky,“ pochvaloval si trenér Růžička.

„Většinou se v koncovce trápíme, ale tentokrát nám vyšla. Důležité je, že jsme vybojovali tři body. Chtěl bych poděkovat hráčům za odvedený výkon. Jakub Neužil chytal opravdu výborně. V první třetině, kdy nás soupeř přehrával, mužstvo podržel. Pochytal hodně šancí a držel nás nad vodou,“ dodal zkušený kouč.

Vítězná domácí přestřelka i porážka u soupeře

Sparťané odehráli s Litvínovem v aktuální sezoně zatím dvě velmi vyrovnané partie. V prvním případě se naše družina radovala 6:4, když dvěma góly řídil domácí vítězství Švéd Erik Thorell. Ve druhém vzájemném duelu se radoval soupeř, který uštědřil našemu týmu těsnou porážku 2:3. Jediné dva góly v utkání zaznamenali útočník Roman Horák a v 58. minutě kapitán Michal Řepík. Kdo bude úspěšnější ve třetí vzájemné bitvě?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek