30. 9. 2020 Petr Pavlík

Dorostenci odstartovali novou sezonu!

Podobně jako naši junioři i sparťanští dorostenci odstartovali novou sezonu v plném proudu. Svěřenci trenéra Františka Ptáčka sehráli zatím čtyři soutěžní duely, ve kterých zaznamenali celkem šest bodů. Pojďme si níže shrnout dosavadní počínání sparťanského týmu.

Start dorostu: Výhra v Hradci nebo triumf v derby

První čtyři zápasy Sparty:

  • 1. kolo: Hradec – Sparta 1:2
  • 2. kolo: Pardubice – Sparta 6:3
  • 3. kolo: Sparta - Tábor odloženo
  • 33. kolo: Sparta – Jihlava 1:8
  • 4. kolo: Slavia – Sparta 2:4

Mladí sparťané odšpuntovali nový ročník Extraligy dorostu v Hradci Králové. Na východě Čech svedli parádní hokejovou bitvu s domácím Mountfieldem, který nakonec skolili až v šedesáté minutě celého zápasu. V dalším střetnutí však náš tým prohrál na ledě v Pardubicích a poprvé odešel z ledu jako poražený.

Svoje počínání mohli sparťané vylepšit v prvním domácím duelu nové sezony, proti Jihlavě však neproměnili své šance a museli skousnout druhou porážku. V dosavadním posledním utkání si naši hokejisté spravili chuť, jelikož v rámci prvního derby pražských „S“ nad svým pražským rivalem zvítězili.

Kalný: Výhru v derby jsme si moc užili

Útočník Lukáš Kalný působí v dorostu už třetí sezonu a v prvním duelu proti Hradci zaznamenal dva kanadské body. „První dva duely byly z naší strany velmi odlišné. V Hradci Králové jsme odehráli výborný zápas, naopak v Pardubicích se nám moc nedařilo. Pozitivem bylo jedině to, že jsme dokázali alespoň smazat třígólovou ztrátu z první poloviny zápasu. Soupeř si však později vypracoval další náskok,“ komentuje.

Derby jsme si všichni moc užili. Byli jsme hladoví po úspěchu. Od začátku zápasu bylo vidět spoustu emocí.
Lukáš Kalný o atmosféře v derby se Slavií

Jak hodnotí zpětně úvodní vítězství na ledě v Hradci Králové? „Výhra byla pro nás hodně důležitá, protože jsme viděli, že můžeme porazit silného soupeře. Po celou dobu utkání jsme se snažili dodržovat týmový plán a pokyny od našich trenérů. Osobně jsem se cítil dobře,“ pochvaluje si mladý forvard. Radost sparťanských hokejistů byla po utkání velká. „V kabině to bylo slyšet,“ dodává s úsměvem Kalný.

Při přesilové hře náš tým skóroval zatím jedinkrát. “Hra v přesilovce i při oslabení může být vždycky lepší. Věřím, že postupem času vše vylepšíme,“ říká Kalný a dodává: „Trenéři chtějí, abychom měli dobrý přístup ke hře. Chceme hrát s pukem na holích.“ V prvním domácím utkání sparťané změřili síly s Jihlavou „Nevycházelo nám vůbec nic. Špatně jsme si přihrávali, nedohrávali jsme osobní souboje. Soupeř nám častokrát jezdil do přečíslení. Snad se takový zápas už nebude v sezoně opakovat,“ věří.

Náladu si celý sparťanský tým spravil v prvním pražském derby, které ovládl poměrem 4:2. „Derby jsme si všichni moc užili. Byli jsme hladoví po úspěchu. Od začátku zápasu bylo vidět spoustu emocí. Myslím si, že jsme byli po celou dobu utkání lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Navíc po hrozném výsledku s Jihlavou byla znát velká úleva,“ říká spokojeně Kalný.

Jak podle něj zapadli do týmu nové letní posily? „Všichni noví kluci zapadli do kabiny skvěle. Jsem rád, že je tu máme. Naše parta je výborná,“ kvituje svůj tým. Už zanedlouho narazí společně se svými spoluhráči na dalšího těžkého soupeře. „Musíme dobře potrénovat, říct si, co jsme dělali špatně. Naše největší síla je v týmovosti. Už v přípravě jsme ukázali, že si nenecháme nic líbit. Jsme skvělá parta,“ uzavírá.


FOTO: Juniorský hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila