19. 8. 2022 Daniel Ryl

Druhý hrací den: čeká nás Lukko s Pavelkou

Bratislavský Danube Cup pokračuje v pátek 19. srpna druhým hracím dnem, který odstartuje v 15:00 náš souboj proti finskému Lukko Rauma. V kádru seveřanů nechybí ani obránce Tomáš Pavelka, který na sever Evropy zamířil v létě po letitém angažmá v našem dresu. Utkání můžete sledovat na webu Onlajny.com, případně v přímém přenosu na našem webu.

Živý přenos:

Dlouhá cesta, skvělý Kořenář a první výhra

Náš tým vstoupil do atraktivního turnaje čtvrtečním utkáním proti domácímu Slovanu, proti kterému díky gólu Gustafa Thorella a dvěma trefám Michala Řepíka vedl o tři góly. I díky skvělému Josefu Kořenářovi v brance jsme náskok drželi až do závěru, kdy se domácí dvěma rychlými góly dostali na dostřel.

"V závěru jsme udělali zbytečné fauly, které potrestali," mrzelo v rozhovoru po utkání našeho brankáře, který společně s celým týmem napínavý závěr zvládl. Celé mužstvo se tak výborně popasovalo s náročnou pětihodinovou cestou, před kterou navíc podstoupilo hodinový trénink v Praze.

Lukko Rauma: finský tým s "Pačesem" v kádru

Vítězně vstoupilo do turnaje také Lukko, které zvládlo přetahovanou s Davosem a zvítězilo 3:2. K vítězství přispěl také obránce Tomáš Pavelka, jenž ještě na jaře bojoval v našem dresu o mistrovský titul proti Třinci a po konci sezony zamířil za vysněným angažmá v zahraničí.

V týmu čtvrtfinalistů uplynulé sezony se však potká zejména s domácími hráči. Kromě Pavelky jsou v kádru jen čtyři cizinci - ruský brankář Zagidulin, kanadští obránci Abt s Grégoirem a útočník Kestner. Americký útočník strávil předešlou sezonu ve Vladivostoku, kam zamířil po vydařeném angažmá v Turku. V létě se však vrátil na sever Evropy, tentokrát do Raumy.

Vyrazte na nedělní výlet do Bratislavy!

Víkendový termín s pěkným počasím přímo vybízí k parádnímu výletu nedělnímu výletu na Slovensko, kde můžete sparťany podpořit přímo v aréně! Vstupenky na oba nedělní zápasy včetně našeho utkání proti Davosu můžete zakoupit na síti Ticketportal.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek