18. 4. 2022 Petr Pavlík, Daniel Ryl

Druhý pokus! Finále pokračuje v Třinci

Vstup do finále vyšel sparťanům slušně, ale ve třetí části úvodního dějství v Třinci přišly chyby, které soupeř potrestal a po triumfu 4:1 získal vedení v sérii. Druhé utkání je na programu v úterý 19. dubna od 17.00 hodin na ledě Ocelářů a před kamerami ČT Sport i O2 TV Sport.

Z chyb se poučíme, chceme do Prahy s výhrou!

Úvodní finálové utkání na ledě Třince začalo skvěle, když se už v desáté minutě prosadil obránce Maxim Matuškin. Ve zbytku zápasu jsme však trefovali pouze brankovou konstrukci, navíc jsme udělali chyby, které Oceláři potrestali a zvítězili 4:1.

"Udělali jsme bohužel několik chyb, které dokázali potrestat. Inkasovali jsme góly po zbytečných chybách, ale takový je hokej. To se stává, nesmíme sklápět hlavy," motivoval v rozhovoru po utkání jediný sparťanský střelec prvního duelu.

Třinecká jízda v letošním play off, Kacetl hrdinou

Slezané prožívají velmi úspěšné play off, když ve všech osmi zápasech brali vítězství! Svěřenci kouče Václava Varadi nejprve vyřadili ve čtvrtfinále Vítkovice 4:0 na zápasy a stejným rozdílem v semifinále Mladou Boleslav. Parta kolem útočníka Martina Růžičky zvítězila nad svým soupeřem ve čtvrtém utkání 2:1, když vítěznou branku obstaral na konci druhé třetiny právě produktivní útočník Martin Růžička. Oceláři tak měli před startem finále dostatečně dlouhou přestávku na přípravy.

Třineckým fantomem play off je možná trochu s překvapením znovu brankář Ondřej Kacetl, který přepnul na svůj play off mód. Zkušený třinecký brankář zaznamenal ve vyřazovací části už tři čistá konta a po zásluze patří k dosud nejlepším hráčům na straně Třince. Kacetl naposledy mohl přidat další nulu ve čtvrtém utkání čtvrtfinále proti Boleslavi, kde ho však připravil o další vychytaný shootout slovenský šikula Miloš Kelemen. Najdou sparťané cestu skrz pevnou třineckou hradbu v brankovišti soupeře?

Jandač: Z týmu cítím velký hlad po úspěchu

Čtyři porážky a skóre 12:23. Soupeři máme co vracet!

Pokud bychom hledali některého soupeře, proti kterému se našemu týmu v základní části výrazně nedařilo, určitě by to byl Třinec. Oceláři vyzráli na náš tým ve všech čtyřech vzájemných duelech a většinou byli herně lepším týmem. Sparťané v domácím prostředí dvakrát neuspěli, nejprve vysoko 4:7 a také v předvánočním duelu 5:8. Na ledě soupeře zápasy byly alespoň výsledkově vyrovnanější, i přesto se však radovali Oceláři. Sparťané ve Slezsku padli 2:4 a v zatím posledním vzájemném měření sil 1:4. Sparťani, náš tým má ve finálové sérii o motivaci postaráno a má svému soupeři co vracet.

BITVA OBRŮ: ZLOMÍ SPARTA TŘINECKOU VLÁDU?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek