18. 9. 2019 Petr Pavlík

Druhý zápas doma! Do Prahy přijede Třinec

Vzhůru do boje! V cestě za dalšími body do extraligové tabulky nás čeká další těžký soupeř. Do hlavního města zavítají Oceláři z Třince, kteří na náš tým v posledních sezonách umí. Dokáží sparťané zastavit třineckou družinu, nebo si tým ze Slezska napraví reputaci po nepovedeném závěru ve Vítkovicích? Utkání, které bude živě vysílat televizní stanice O2 TV Sport, startuje v pražské O2 areně ve čtvrtek 19. září od 18:30 hodin.

Na Třinec stále bez marodů, Piskáček bude ještě chybět

Sparťanští hokejisté se v prvních dvou kolech prezentovali skvělou ofenzivní silou, nicméně obrana musí do příštích zápasů fungovat o něco lépe. Náš tým inkasoval čtrnáct branek, na druhou stranu se může pyšnit statistikou přesilových her, kde se povedlo využít ze čtyř nabídnutých příležitostí hned tři.


V posledním utkání na ledě Liberce měli naši hráči výborný vstup do zápasu, čtyřgólový náskok však během druhé a zejména třetí třetiny ztratili, a nakonec se museli spokojit pouze s jedním bodem. "Věděli jsme, že Tygři mají dobrý tým. Přijeli jsme do Liberce pro body. To se nám v uvozovkách povedlo, ve finále ale po takovém utkání cítíme, že jsme spíše dva body ztratili," litoval po utkání s Bílými Tygry před novináři asistent sparťanského trenéra Jaroslav Nedvěd.

Do prvního venkovního utkání nezasáhli marodi Marek Kvapil, Jiří Černoch ani Jan Piskáček. První dva hráči zůstanou na marodce delší dobu, poslední zmiňovaný a zkušený pilíř našich obranných řad zápas s Třincem pravděpodobně ještě vynechá. Šanci tak dostanou jiní borci.


Třinec ulovil velká jména a hlásí návraty odchovanců

Třinečtí v létě doplnili svůj kádr o silná jména pasující do filozofie klubu. Pod Javorový se vrátili obránce Tomáš Kundrátek nebo odchovanec Michal Kvasnica, který dres Ocelářů oblékal ještě před svým odchodem do zahraničí. Za odchovance lze považovat i navrátilce Patrika Hrehorčáka, jemuž podle jeho vlastních slov Třinec přirostl k srdci. Vedení taktéž vyhrálo přetahovanou o služby brankáře Patrika Bartošáka, jenž dal Třinci přednost před jinými nabídkami.

Tým se skládal těžce, ale mám zde na pomoc Vencu Varaďu, se kterým se hodně radím. Člověk je v očekávání, jak se skladba povede. Nejdůležitějším článkem byl post brankáře.
Jan Peterek, sportovní ředitel třineckého klubu

K předpokládané gólmanské jedničce se podařilo ulovit exbudějovického Petra Kváču, jenž bude ve svém mladém věku součástí nově vzniklého brankářského tandemu. A když se na přestupovém trhu objevilo další jméno, třinečtí manažeři opět zaúřadovali. Do kádru se jim podařilo přivést forvarda Matěje Stránského, čímž dočasně zacelili mezeru za dlouhodobě zraněného Martina Růžičku. Třineckou kabinu naopak opustili Ethan Werek nebo Vladimír Svačina, a kromě toho také brankářská stálice posledních sezon Šimon Hrubec, jenž během letní přestávky kývl na nabídku čínského Kunlunu.


LETNÍ ZMĚNY V KÁDRU TŘINCE:

PŘÍCHODY ODCHODY
Patrik Bartošák (B, HC VÍTKOVICE RIDERA) Peter Hamerlík (B, Bratislava Capitals)
Petr Kváča (B, ČEZ Motor České Budějovice) Šimon Hrubec (B, HC Kunlun Red Star)
Tomáš Kundrátek (O, HC Davos) Patrik Husák (O, HC RT TORAX Poruba)
Patrik Hrehorčák (Ú, Rouyn-Noranda Huskies) Jan Bartko (O, HCB Ticino Rockets)
Michal Kvasnica (Ú, Portland Winterhawks) David Cienciala (Ú, BK Mladá Boleslav)
Matěj Stránský (Ú, Mora IK) Vít Christov (Ú, ČEZ Motor České Budějovice)

Jonáš Peterek (Ú, Calgary Hitmen)

Adam Raška (Ú, Rimouski Océanic)

Ethan Werek (Ú, HC Kunlun Red Star)

Oceláře trápí rozsáhlá marodka, ve Vítkovicích padli

Slezané tak se svými posilami odstartovali nový extraligový ročník se vší parádou a mohli se těšit na utkání s kladenskými Rytíři. Letošní nováček mezi elitou statečně odolával třinecké ofenzivě, nicméně v pozdějším průběhu utkání se však ukázala síla třineckého mužstva, díky níž Oceláři definitivně rozhodli svými góly a nedali Kladnu šanci na úspěch. Na ledě Komety Brno a vítkovické Ridery už to tak slavné nebylo a Třinečtí si z tohoto venkovního dvojboje odvezli domů pouze jeden bod získaný v Brně.

7
Tolik hráčů ze základní sestavy třineckého mužstva nyní bojuje se zraněním.

Aktuálně se třinecký mančaft potýká s početnou marodkou, na které uvízlo sedm borců ze základní sestavy. Mimo hru jsou Lukáš Krajíček, Vladimír Roth, Jakub Matyáš, Marian Adámek, Jiří Polanský nebo Tomáš Kundrátek společně s ostrostřelcem Martinem Růžičkou, u něhož bude rekonvalescence trvat delší dobu.

Ještě před startem české extraligy třinečtí hokejisté zahájili své účinkování v dalším ročníku prestižní Champions Hockey League, kde nejprve nezvládli venkovní zápasy v Minsku a v Lahti, v domácích odvetách už nezaváhali a připsali si první dvě výhry do tabulky. Finského velikána porazili 5:3, běloruský celek vysoko 7:2. V říjnu je čeká dvojzápas s Lausanne, proti němuž budou hrát o postup do play off.


Věděli jste, že...

300
Asistence v Liberci stačila Vladimíru Růžičkovi k tomu, aby dosáhl svého 300. bodu v extraligové kariéře!

Spartě se na Třinec v posledním období příliš nedaří, jelikož výhry zaznamenala opravdu jen sporadicky. Paradoxně však asi nejpovedenější zápas v sezoně 2016/2017 sparťané doma vyhráli neuvěřitelným poměrem 12:3! Od té doby zapsali pouze dvě těsné výhry, a to v listopadu 2017, kdy zvítězili 2:1 a poté na začátku minulého ročníku, když se jim povedlo vydolovat výhru na třineckém ledě 5:4 po samostatných nájezdech.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila