3. 8. 2017 Petr Pavlík

Duel s Hradcem? Odmakali jsme ho, říká Honzík

Druhý zápas Mountfield Cupu byl zároveň druhým utkáním v dresu Sparty pro gólmana DAVIDA HONZÍKA. Ten odvedl proti pořádajícímu Hradci Králové parádní výkon, když čelil obrovské ofenzivní síle a 38 střelám Východočechů. Za svá záda pustil jen dva góly ze hry a zejména jeho zásluhou sparťané, kteří opět nastoupili s mnoha mladými hráči v sestavě, získali bod.

Museli jste skousnout druhou porážku v rámci Mountfield Cupu, tentokrát proti Hradci Králové. Jak byste zhodnotil zápas s domácím pořadatelem?
Myslím, že jsme neodehráli vůbec špatné utkání. Hradec hrál téměř v plné sestavě, my naopak ve značně omlazené. Dvě naše lajny jsou víceméně kluci z juniorky, kteří zde bojují o místo v sestavě. V rámci možností jsme to odmakali, což je dobře. Jediné mínus je to strašné horko, čímž se zhoršují i podmínky pro hokej. Podle mě je to dobrý výsledek.

Na to, že šlo pouze o přípravný duel, mělo utkání docela slušné tempo. Souhlasíte?
Určitě. Všechny zápasy, které jsme zatím odehráli, byly ve vysokém tempu. Každý se zde pere buď o místo v sestavě nebo potažmo o nějakou pozici v týmu, takže všichni máme o co hrát. Chceme se ukázat a uvidíme, jak to bude dál.

Utkání navíc okořenily tvrdé osobní souboje u mantinelu. Jak jste to vnímal vy z pohledu brankáře?
Spíše se to odvíjelo od toho, v jakém tempu se hrálo. Hrálo se poměrně rychle, takže střety tam samozřejmě byly. Kdyby se hrálo v uvozovkách na trojnožce, žádný větší kontakt by tam nebyl a bylo by to trochu jiné. Utkání se hrálo ve vysokém tempu, z čehož vyplývají klasické tvrdé střety.

Sám jste v průběhu utkání vytáhl řadu skvělých zákroků. Je něco, čím vás hradečtí hokejisté překvapili?
To je těžká otázka. Mají skvělé hráče, kteří ví, jak mají hrát. Umějí to trefit, například pan Bednář. To je kapitola sama pro sebe, neskutečný hráč. Takže musím říct, že mě to ani nijak nepřekvapilo.

Vyhrocený duel doprovázela hlasitá hradecká kulisa. Co říkáte na atmosféru v aréně během utkání?
Na přípravné utkání super. Třeba minulý rok, když jsme tu hráli s Karlovými Vary, to byla paráda. Troufám si tvrdit, že Hradec má jedny z nejlepších fanoušků v celé extralize. Lidi tu na hokej chodí a fandí dobře. Atmosféra byla dobrá.

Jaké to bylo, chytat v takto bouřlivé atmosféře? Byl jste ze začátku trochu vyklepaný?
Ne, musím přiznat, že jsem nějak nervózní nebyl. Už jsem si to v Hradci odbyl předešlou sezonu, teď je to trochu jiné, jelikož hraju za jiný klub. Já si osobně užívám se Spartou každý duel, do kterého můžu nastoupit. Takže super.

Spartu poslal do vedení 2:1 velmi kuriózním gólem Jan Švrček. Vy jste byl od celé situace nejdále. Kdy jste věděl, že se jedná o gól?
Nic moc zvláštního to nebylo. Dozvěděl jsem se to v momentě, kdy kluci zvedli ruce nad hlavu. Upřímně za tento gól soucítím s brankářem Jardou Pavelkou, protože tohle jsou hrozné puky. Kotouč se snad ještě dvakrát odrazil, což je pochopitelně nepříjemné. Samozřejmě, když gólman dostane takový gól, vypadá jako blbec. Ale na druhou stranu to není úplně sranda, kromě toho jinak chytal výborně.

38
Tolik střeleckých pokusů mířilo na brankáře Davida Honzíka během druhého zápasu v rámci Mountfield Cupu.

Nyní vás čeká zápas s pardubickým Dynamem. Co od utkání očekáváte?
Myslím si, že to budou úplně jiné Pardubice, které jsem potkal v uplynulém ročníku v baráži. Proměnili kádr, co jsem sledoval, přišli samí vysocí a brusliví hokejisté. Samozřejmě nesmím zapomenout na zahraniční posily. Bude to jiný tým, uvidíme.

Jak na vás zatím Mountfield Cup působí?
První zápas s Koreou jsem sledoval z tribuny, není radno je podceňovat. Dostali se na mistrovství světa, a navíc proti nám hráli parádně. Jsou velice rychlí, občas jsou šikovní na puku. Hradec má skvělý mančaft.

Na jaké herní činnosti se musíte jako tým do budoucna zaměřit?
Řekl bych, že prozatím je to koncovka. Například v utkání s Koreou jsme mohli vést v první třetině výraznějším gólovým rozdílem, ale nepodařilo se. Myslím, že je to otázka času, kdy si to sedne a kluci se trochu rozstřílí.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek