7. 12. 2019 Petr Pavlík, Marek Táborský

Duel s Olomoucí: oslava mistrů a autogramiáda

Nedělnímu zápasu s Olomoucí bude předcházet opravdu bohatý doprovodný program. Už dvě hodiny před startem utkání dorazí do Galerie Harfa sousedící s domácí O2 arenou téměř kompletní tým ze sezony 1989/1990, který před třiceti lety pozvedl nad hlavu první pohár ve svobodném Československu. Po autogramiádě bude před zápasem následovat slavnostní ceremoniál. Samotné utkání proti Olomouci startuje přesně v 16:00 hodin!

Před zápasem se můžete těšit na autogramiádu nebo fotku s pohárem

Těžko najdete lepší odpolední program než právě na Spartě. Zavzpomínat na první porevoluční titul, nechat si podepsat plakát od mistrovského týmu ze sezony 1989/1990 či se vyfotit s mistrovským pohárem - to vše bude možné před Síní slávy v Galerii Harfa! Zde bude paralelně probíhat i tradiční nedělní doprovodný program pro děti, na který dorazí oba naši maskoti. Malí sparťánci se mohou těšit i na tradiční malování, střelbu na bránu a nafukovací hřiště. Před startem zápasu navíc proběhne ceremoniál připomínající úspěšný tým, který dokázal Spartě vybojovat titul po dlouhých 36 letech!

Sparťanská mašina se zastavila v Pardubicích

Sparťané dosud drželi sérii devíti vyhraných zápasů v řadě, štěstí náš tým opustil v posledním zápase na ledě Pardubic. Pražanům se nepodařil vstup do utkání, ale třemi góly v prostřední části otočili zápas na svoji stranu. Ten samý kousek se povedl i domácím a náš tým už nestihl gólově zareagovat.

Svěřenci Uweho Kruppa jsou v tabulce stále první, ale jejich náskok na čele se vinou porážky na východě Čech ztenčil. Druzí Bílí Tygři se přiblížili na pět bodů a mají oproti našemu týmu dva zápasy k dobru. Odčinit těsnou porážku s Dynamem sparťané mohou už v utkání s Olomoucí.

Olomouc se zvedá, porazila Plzeň

Hanáci se po povedeném vstupu do nové sezony malinko ukolébali, ale postupně se zvedli a aktuálně okupují devátou pozici v tabulce Tipsport extraligy. Olomoučtí navíc zapracovali na hře v útočném pásmu, nicméně jejich nekonzistentní výkony stále nezaručují pomyslné bezpečí v elitní desítce.

Moravané z posledních šesti zápasech třikrát vyhráli. Do jejich sbírky patří vydřený skalp na ledě plzeňských indiánů, kde parta kolem Rostislava Olesze vynulovala svého soupeře a po přesvědčivém výkonu brala všechny tři body za výhru 3:0. Vychytanou nulu si připsal bývalý gólman Sparty Jan Lukáš.


Sparta bude chtít navázat na první duel

Sparťané narazili na Olomouc už v průběhu října, kdy cestovali na daleký led Hanáků. Utkání bylo zpočátku velmi vyrovnané, ale v pozdějším průběhu naši hráči čtyřikrát skórovali, a nakonec dokráčeli k vítězství 4:0. Brankář Matěj Machovský navíc udržel poprvé v nové sezoně čisté konto!

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek