8. 1. 2018 HC Sparta

Důležitý boj o play off! Sparta hostí Piráty

V nedělním utkání to Spartě na půdě Mladé Boleslavi nevyšlo, ale porážku 1:3 musí svěřenci Františka Výborného hodit rychle za hlavu. Už v úterý 9. ledna narazí na Chomutov, který je na devátém místě a na sedmou Spartu ztrácí jen dva body. V předehrávce 39. kola tak čeká sparťany přímý souboj o předkolo play off, jehož úvodní buly bude vhozeno v 18.30 hodin.

Piráti vítězí a poskočili do desítky. Přibrzdí je sparťané?

Zdá se, že herní krize a špatná atmosféra v Chomutově už je alespoň na nějakou dobu zažehnána. Severočechům vyšel velmi slušně prosinec, v jehož druhé třetině vyhráli pět ze šesti zápasů. Ačkoliv se ve třech případech jednalo o triumfy za dva body, dokazuje to psychickou odolnost Chomutova, jenž dokáže zvládat těžké zápasy v nastavení.

V dobrých výsledcích pokračuje parta Vladimíra Růžičky staršího i v novém roce. Piráti sice po vítězství nad Mountfieldem HK padli v Třinci, ale v nedělním utkání proti Zlínu vybojovali výhru 2:0. Ta je pro ně nesmírně důležitou, protože aktuálně osmý Zlín je pro Severočechy přímým soupeřem v boji o předkolo play off a jinak tomu není ani v případě Sparty.

„Strašně důležitý zápas. Teď jsme zase poskočili o tři body výše. Štěpán Lukeš odchytal neskutečný zápas. Fakt chytá výborně, vyhráli jsme díky němu. Hráli jsme organizovaně a vyšlo nám to,“ těšilo kapitána Michala Vondrku, jenž zaujal pěkným gestem. V závěru utkání totiž jel sám na prázdnou branku, ale před ní přenechal kotouč Romanu Chloubovi, aby ho do branky poslal on. „Když jedeme dva, tak mi přišlo zbytečné, abych dal gól sám,“ vysvětlil pro klubový web Pirátů.


SPARTA VS. CHOMUTOV ŘEČÍ ČÍSEL:


Sparta má v této sezoně o dva body víc, vylepší svou bilanci?

Neporazitelnost s Mladou Boleslaví v nedělním utkání na půdě Středočechů bohužel skončila, ale sparťané si mohou spravit chuť už proti Pirátům. Svěřenci Františka Výborného mají s Chomutovem vyrovnanou bilanci, ale o dva body více. V prvním vzájemném utkání sezony sice dvakrát doháněli manko, přesto slavili výhru 3:2. Ve druhém duelu, tentokrát na severu Čech, sice stáhli ztráty 0:2, 2:3, ale nakonec brali jen bod za porážku 3:4 v prodloužení, o které rozhodl Vladimír Růžička mladší.


Sestavy z posledního zápasu:

HC Sparta Praha: Laco – Švrček, Piskáček, Kalina, Ďaloga, Pavelka, Michálek – Říčka, Vrána (A), Kudrna – Klimek, Pech, Forman – Reichenberg, Hlinka (C), Jarůšek – Uher, Černoch, Rousek. Trenér: František Výborný.

Piráti Chomutov: Lukeš – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, Chalupa – Koblasa, Huml, Vondrka – Dlouhý, Růžička, Šťovíček – Poletín, Smejkal, Tomeček – Chrpa, Chlouba, Havel. Trenér: Vladimír Růžička.



FOTO: www.piratichomutov.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek