20. 7. 2018 Tereza Velikovská

Dvanáctý ročník Letní hokejové školy HCS

V červenci 2018 proběhl v litoměřické Kalich areně již dvanáctý ročník Letní hokejové školy HC Sparta Praha. Zúčastnilo se ho přes sto dětí, které přijeli pozdravit i hráči sparťanského A-týmu. Nově si účastníci hokejové školy vyzkoušeli testy rovnováhy a rychlosti, které do Litoměřic přivezli zástupci pojišťovny Merkur Versicherung, nového hlavního partnera klubu.

Letní hokejová škola byla letos opět zcela naplněna, zúčastnilo se jí přes sto dětí rozdělených do tří tréninkových skupin podle věku. Na ty čekaly každý den dva tréninky na ledě a dva tréninky na suchu v tělocvičně. Vzhledem k teplému počasí si užily i letní radovánky na místním litoměřickém koupališti.

Ve středu přijeli děti navštívit hráči A-týmu, kteří si s nimi zatrénovali a podepisovali se jak na podpisové kartičky, tak na dresy dětí. Tento ročník navštívili gólman David Honzík, obránci Tomáš Pavelka s Tomášem Dvořákem a útočníci Matěj Beran s Jiřím Černochem. Ten je tradičním návštěvníkem Letní hokejové školy, kterou sám jako dítě několikrát absolvoval. "Je skvělé vidět, jak to děti baví a jak je hokej naplňuje. Je to super, že se můžou takhle zdokonalovat," těšilo ho.

Na Letní hokejovou školu HCS dorazili i zástupci pojišťovny Merkur Versicherung, nového hlavního partnera klubu. Ten si pro děti si přichystal speciální testy rovnováhy a rychlosti. A také aktivitu, ve které se spojily sport a zdravý životní styl. Děti si totiž na speciálním kole mohly šlapáním připravit lahodný smoothie nápoj.

Dvanáctý ročník Letní hokejové školy opět zaznamenal mnoho zahraničních účastníků. A to jak z řad hráčů, kteří dorazili z mnoha různých zemí (Bulharsko, Maďarsko,Turecko, Srbsko, Bosna a Hecegovina, Lotyšsko, Bělorusko, Švýcarsko), tak i z řad hokejových mládežnických koučů z Balkánského poloostrova. Ti se školy zúčastnili díky rozvojovému programu IIHF a nově nabyté trenérské zkušenosti budou předávat dál.

Podruhé se Letní hokejové školy zúčastnily také děti z dětského domova v Litoměřicích. Ty absolvovaly s malými hokejisty a hokejistkami kompletní program všech tréninku na ledě i na suchu.

 

Rozsáhlou fotogalerii z Letní hokejové školy najdete na sparťanském webu v sekci Fotogalerie i na oficiálním Facebooku klubu.


 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila